Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Γκίκας Παντελής. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών.

 
Ο Δήμος μας έχει δεχτεί πολύ μεγάλα πλήγματα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μνημονίων και των πολιτικών που ακολουθούνται σε ολόκληρο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Πέραν της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης στο μισό, οι δήμοι σήμερα καλούνται να καλύψουν πολλές περισσότερες υπηρεσίες χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα, οι οικονομικές πολιτικές, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καθιστά μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ευάλωτα και υποχρεωμένα να προστρέξουν στις προνοιακές υπηρεσίες του δήμου. Καθώς ο δήμος είναι η κοντινότερη στον πολίτη μορφή εξουσίας, αλλά και υπηρεσιών, οφείλει καταρχήν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να οργανωθεί και να σταθεί συμπαραστάτης και αλληλέγγυος σε μια κοινωνία που χειμάζει. Οφείλει να ενισχύσει τις προνοιακές δομές, να δημιουργήσει και να συντονίσει δίκτυα αλληλεγγύης, να δώσει λύσεις στα ζητήματα υγείας, με κοινωνικά ιατρεία, αλλά και με την παροχή κινήτρων στους αγροτικούς γιατρούς για την εγκατάστασή τους στα απομακρυσμένα νησιά (παροχή κατοικίας, κ.ά.).

Ο Δήμος, στη συγκεκριμένη συγκυρία, οφείλει να διεκδικεί με δυναμικό τρόπο τα αυτονόητα από την κεντρική εξουσία: την υγεία, τα σχολεία, τη χρηματοδότηση, τις συγκοινωνίες, τα όσα πληρώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες αυτού του κράτους και μας στερούν.

Βέβαια στις φετινές Δημοτικές εκλογές παγιώθηκε η μόδα , πολλοί υποψήφιοι να δηλώνουν ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν ειδικά στην χώρα μας, που όπως είπε ο Τσαρούχης,  "είσαι ότι δηλώσεις".  Πολιτικοί που δεκαετίες ολόκληρες έχουν τιμηθεί με αρκετά αξιώματα, τώρα ξεχνάνε το παρελθόν τους και υποδύονται τους ανεξάρτητους. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάζει πολιτικές απόψεις , αφού όμως εξηγήσει τις προηγούμενες  λαθεμένες υποτίθεται επιλογές . Όταν για παράδειγμα έπαιρναν χρίσματα από τα κόμματά τους, έκαναν μόνο το κομματικό τους καθήκον;
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Ο Δήμος είναι εκείνος που μπορεί και πρέπει να κρατήσει την κοινωνική συνοχή, να σταθεί αλληλέγγυος και συμπαραστάτης, να δώσει όραμα και προοπτική, να συζητήσει οργανωμένα και  να ακούσει τις ανάγκες και τα θέλω της κοινωνίας. Γιατί το καλύτερο σχέδιο που θα έχει προκύψει από τα καλύτερα μυαλά, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν αντανακλά τις ανάγκες της κοινωνίας, εάν δεν σχεδιάζεται μαζί με την κοινωνία.

Καλώ λοιπόν τους συντοπίτες μου να ξεχάσουν τις "συγγένειες", τις "κουμπαριές" και τις υποχρεώσεις και να ψηφίσουν για το μέλλον το δικό τους, των παιδιών μας και του νησιού μας! Να ψηφίσουν θυμωμένα κατά των μνημονίων και των δυο υποψηφίων δημάρχων που τα υποστηρίζουν, αναδεικνύοντας νικητή τη Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Λεμονή.

Γκίκας Παντελής.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger