Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Στα 7,2 Ρίχτερ ο σεισμός στην Ελλάδα




Παρά το γεγονός ότι εδώ και 1 ώρα το πανεπιστήμιο Αθηνών και οι σεισμολόγοι δίνουν τον ισχυρό σεισμό στην Λήμνο 6,4 Ρίχτερ, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σεισμών, δίνει τον σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ, ενώ ένα Αμερικάνικο Ινστιτούτο σεισμών σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, δίνει τον σεισμό στα 7,2 Ρίχτερ.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα, στα Σκόπια, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Αλβανία. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, μαζί με αυτόν της Κρήτης το Φθινόπωρο και της Κεφαλονιάς τον Χειμώνα.

Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν σε μέγεθος πάρα πολλές φορές μεγαλύτερος από εκείνον της Κεφαλονιάς, το γεγονός ότι σημειώθηκε στην θάλασσα, είναι και ο λόγος που δεν είχαμε τις ζημιές που είχε η Κεφαλονιά.

Το ρήγμα της Ανατολίας, είναι ένα τεράστιο ρήγμα, το οποίο χρόνια είχε να δώσει στον Ελλαδικό χώρο, έναν τόσο μεγάλο και ισχυρό σεισμό. Ευτυχώς που έχουμε το Αιγαίο πέλαγος και τέτοιοι σεισμοί περνάνε έτσι.

Τις επόμενες 2-3 μέρες, οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι θα έχουμε μετασεισμούς από 4 ως και 6 Ρίχτερ στην περιοχή, ίσως και μερικά χιλιόμετρα πιο δυτικά ή πιο ανατολικά από το επίκεντρο του σεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger