Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η πρώτη νίκη των δυνάμεων Αυτοάμυνας στο Σλαβιάνσκ - Απώθησαν μονάδες του ουκρανικού Στρατού (Vid)

Την πρώτη τους νίκη κατέγραψαν οι δυνάμεις Αυτοάμυνας στην ένοπλη αντιπαράθεση που είχανε το μεσημέρι με μονάδες του ουκρανικού Στρατού.Επιχειρήθηκε στο οδόφραγμα μεταξύ του Σλαβιάνσκ και του Χάρκοβο στρατιωτικη επέμβαση του ουκρανικού Στρατού. Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και από τις δύο πλευρές.
 
Από δύο ελικόπτερα αποβιβάστηκαν Ουκρανοί στρατιώτες κοντά στο χωριό Makatyhi, ενώ μεταφορα στρατιωτών έγινε και με 3 BTR. Στην συνέχεια προωθήθηκαν προς το οδόφραγμα βόρεια της πόλης Σλαβιάνσκ, σε απόσταση μισής ώρας , όπου και ξέσαπσε αιματηρή μάχη.  Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί και οι πληροφορίες έρχονται με δυσκολία.
 
Επιτόπου σκοτώθηκα τρεις ρωσόφονοι και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων Αυτοάμυνας οι οποίοι έσπευσαν με 30 άντρες και μετά από σκληρη σύγκρουση απώθησαν τους Ουκρανούς επιτιθέμενους. Ο μέχρι στιγμής απλογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.
 
Αναφορές υπάρχουν και για την περιοχή του Rostov όπου εντοπίστηκε μεγάλη φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων να κατευθυνεται προς την "Δημοκρατια του Ντονέτσκ.
 
Στον αυτοκινητόδρομο M-4 between που συνδέει το Ντονέτσκ με τα ορυχέια του Kamensk κινούνται τρεις φάλαγγες με "Ειρηνευτικά στρατεύματα" άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικυ και φορτηγά Kamaz. Tη φάλλαγγα ακολουθουν 12 επιθετικά ελικόπτερα. Στα οχήματα γράφεται στα πλευρά τους "ειρηνευτική αποστολή". Η πληροφόρηση έρχεται από τους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου Μ4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger