Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανταμώνουν οι Καραγκούνηδες στα Φάρσαλα


Ο δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο, καθώς και το Αντάμωμα και τον Τρανό Χορό των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 6.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, με την παράλληλη εκδήλωση με θέμα «Εργαστήρι Καραγκούνικων Παραδοσιακών Ενδυμασιών».
Το διήμερο 11 και 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, το κυρίως συνέδριο με την συμμετοχή σημαντικών ειδικών επιστημόνων και ερευνητών της τοπικής ιστορίας και θέμα «Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας».

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων, θα φιλοξενηθεί το Αντάμωμα και ο Τρανός Χορός των Καραγκούνηδων, στο οποίο θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα δήμων, φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ανοικτή στο κοινό και σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger