Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τέλος ο πρώτος εφιάλτης για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 (17' Τζανετόπουλος, 36' Ντακόλ στην κιτρινόμαυρη Ριζούπολη την Κηφισιά και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στη Β' Εθνική - Καλή η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, έπεσε στο δεύτερο, ενώ έχασε πάλι πέναλτι (Ντακόλ) 

Ο πρώτος εφιάλτης (αυτός της Γ' Εθνικής) έλαβε τέλος και μαθηματικά σήμερα. Στην κιτρινόμαυρη Ριζούπολη, δίπλα στο σπίτι της, τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ κέρδισε άνετα 0-2 (σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Τζανετόπουλου και Ντακόλ) την Κηφισιά, κερδίζοντας και τυπικά την άνοδό της στη Β' Εθνική. Άλλη μία χρονιά έμεινε για την ολική επιστροφή της και εκεί θα δούμε πολλά διαφορετικά πράγματα... Όσον αφορά το σημερινό ματς η απόδοση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν πειστική και απόλυτη. Χάρη σε αυτή πήρε προβάδισμα με δύο γκολ, δεν άφησε τον αντίπαλο να... ανασάνει και στην επανάληψη μπήκε αφενός να διατηρήσει τη νίκη (κάτι που πέτυχε), αφετέρου να προσπαθήσει να πετύχει κι άλλα γκολ (απέτυχε). Δεν ήρθαν όμως, καθώς χτύπησε (μεταξύ άλλων) και η κατάρα των πέναλτι. Ο Ντακόλ αστόχησε ξανά από τα 11 βήματα στο 58' και έφτιαξε νέο...ρεκόρ αποτυχίας από την άσπρη βούλα.
Πάθος, τρεξίματα, πίεση, καλή και γρήγορη κυκλοφορία, καλά στημένα και 0-2 στο ημίχρονο για μία εξαιρετική ΑΕΚ μετά από καιρό. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα της Ενωσης στο πρώτο ημιχρονο κόντρα στην Κηφισιά. Λίγα τα κακώς κείμενα, πολλές οι καλές στιγμές για την ομάδα του Δέλλα που έδειχνε φρέσκια και αποφασισμένη στο γήπεδο να καθαρίσει γρήγορα το ματς και την άνοδο. Με διάταξη στην ουσία 4-1-4-1 ο προπονητής χρησιμοποίησε τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια που δεν απειλήθηκε καθόλου για 45 λεπτά, τον Γεωργέα ως δεξί μπακ που όμως ήταν συνεχώς πάνω από τη σέντρα, τον Τσουμάγκα αριστερό ο οποίος έδειξε και πάλι λίγο... βαρύς και τους Τζανετόπουλο και Σταθάκη στα στόπερ, οι οποίοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα για ένα ημίχρονο και με σιγουριά στο παιχνίδι τους. Ο Τζανετόπουλος, μάλιστα, ήταν εκείνος που έβαλε και την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο 17', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόβα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι έπιασε ένα γυριστό πλασέ γράφοντας με υπέροχο τρόπο το 0-1.
Από τα πόδια του Ρόβα μάλιστα ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 36'. Καλή εκτέλεση φάουλ από τον «κόφτη» στο σημερινό ματς, παίκτη της Ένωσης, ο ορεξάτος και κινητικός Ντακόλ πετάχτηκε και με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Η παρουσία του Ρόβα στα χαφ, έδωσε χώρο στον Κορδέρο να παίξει πιο ελεύθερα και μαζί με τον για ακόμη μία φορά δραστήριο και κινητικό Πλατέλλα, ήταν οι καλύτεροι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το γκρουπ θα έμπαινε και ο Ανάκογλου αν έβγαζε περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του. Ο Γροντής με τη σειρά του κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα από το 30' και έπειτα, αν και έδειχνε διάθεση να προσθέσει στο δημιουργικό κομμάτι. Γενικώς πάντως ο Δέλλας έμεινε ικανοποιημένος στα 45 πρώτα λεπτά από την ομαδικότητα των παικτών του, τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και τα δύο γκολ που σημείωσαν από στημένες μπάλες.
Έριξε απόδοση, έχασε νέο πέναλτι
Με το 0-2 υπέρ της η ΑΕΚ μπήκε κάπως πιο χαλαρά στην επανάληψη και μάλιστα έδωσε το δικαίωμα στην Κηφισιά να απειλήσει δύο φορές, με τον Βούρα να δηλώνει «παρών». Ήταν δύο οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ σε όλο το ματς και το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Από εκεί και πέρα η Ένωση με ατομικές ενέργειες κυρίως προσπαθούσε να απειλήσει, έχασε καλές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, που όμως ήρθε ποτέ. Ούτε πάλι από τα «11» βήματα! Ναι, η ΑΕΚ έχασε και σήμερα πέναλτι, όταν ο Ντακόλ λίγο πριν συμπληρωθεί το 60' έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω! Ήταν το 9ο πέναλτι στα 14 κερδισμένα που έχει χάσει η ΑΕΚ ως τώρα!
Μετά το χαμένο πέναλτι ο Δέλλας προχώρησε σε αλλαγές, περνώντας στο ματς αρχικά τον Μούργκα αντί του Τσουμάγκα, περνώντας ως αριστερό μπακ (!) τον Γροντή, κατόπιν τον Ράμα αντί του Ανάκογλου και τέλος του Αργυρίου στη θέση του Ρόβα. Μετά τις αλλαγές, η ομάδα παρουσίασε μία πτώση, όμως στο τελευταίο 5λεπτο, ανέβασε ξανά στροφές με τους παίκτες της Κηφισιάς να σώζουν δύο φορές την ομάδα τους πάνω στη γραμμή από τρίτο γκολ. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ κέρδισε και σήμερα (0-2), παίζοντας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καλό ποδόσφαιρο και σφράγισε και μαθηματικά την άνοδό της.
 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κηφισιά: Ιωσήπου, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Κολοτούρος, Ανδρίκος, Πόνδης (76' Χίσο), Αλημπάς, Βέρμπης, Γκούτσουλας, Θανόπουλος
ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Τσουμάγκας (64' Μούργκα), Ρόβας (80' Αργυρίου), Σταθάκης, Κορδέρο, Τζανετόπουλος, Ντακόλ, Γροντής, Ανάκογλου (76' Ράμα), Πλατέλλας
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
18.33 Στη Ριζούπολη είναι και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης! Μάλιστα είχε χειραψία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη
18.23 Μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς βλέπει το ματς από τα επίσημα της Ριζούπολης ο Δημήτρης Μελισσανίδης
18.17 Η ΑΕΚ έχασε το 9ο φετινό της πέναλτι για φέτος σε 14 κερδισμένα!
17.33 Ασταμάτητο τραγούδι από τον λαό της ΑΕΚ...
17.04 Αρκετός κόσμος στη Ριζούπολη. Σίγουρα θα ήταν περισσότερος αν οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν περίεργες σήμερα στην Αθήνα
16.34 Η ΑΕΚ έχει βγει ήδη για ζέσταμα, τη στιγμή που ο κόσμος της αρχίζει και παίρνει θέση στις εξέδρες της Ριζούπολης
16.30 Τους Τσιρίλο και Πόποβιτς άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Δέλλας
16.14 Και η Κηφισιά κάνει την εμφάνισή για ζέσταμα
16.12 Ο Βούρας βγαίνει για προθέρμανση
15.49 Σε σχετικά καλή κατάσταση δείχνει ο αγωνιστικό χώρος.
15.44 Συννεφιά στη Ριζούπολη αυτή την ώρα, το θετικό είναι πως δεν βρέχει.
15.34 Η ΑΕΚ έχει φτάσει στο γήπεδο με τους παίκτες της να έχουν κάνει ήδη την πρώτη αναγνωριστική τους βόλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger