Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απο την ομιλία του Β. Μπούτα στα Μ. Καλύβια Τρικάλων



 Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί κάθε ψηφοδέλτιο, κάθε κόμμα, κάθε υποψήφιος, και όχι αν είναι ωραίος, νέος, καλός γιατρός, ή γενικά αγωνιστής.». Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας σε συγκέντρωση, στασ Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, στην οποία παραβρέθηκαν η Βάσω Μπακάσηυποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλωνκαι ο Γιώργος Καΐκης υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων
Ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε:
Ας το σκεφτούμε: θα μπορούσε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περπατήσει αν δεν βάζανε τα δυνατά τους τόσα χρόνια τώρα, δήμοι, περιφέρειες, που πλειοψηφίες έχουν αυτές οι δυνάμεις; Οι διαχειριστές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που σήμερα εμφανίζονται σαν ακομμάτιστοι, άφθαρτοι, μιλάνε για τη διαφορετική διαχειριστική αντίληψη, κι άλλα τέτοια, είναι αυτοί που υλοποίησαν, μέχρι κεραίας, όσα είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Πού πήγανε τόσα χρόνια τα κοινοτικά κονδύλια, που φυσικά είναι δικά μας χρήματα, των λαών της Ευρώπης, δεν μας τα χάρισε κανείς; Μήπως πήγανε σε έργα για λαϊκή κατοικία, για κατασκευές, με βάση τις λαϊκές ανάγκες, για αθλητισμό, για δημιουργία σύγχρονων υποδομών; Θα σας πούνε πάνε για δρόμους, όμως πρέπει να πληρώσετε πανάκριβα διόδια. Μήπως πήγανε σε έργα αντιπλημμυρικής- αντισεισμικής προστασίας; Όχι βέβαια. Πάνε όπου είναι οι ανάγκες του κεφαλαίου, οι ανάγκες του ανταγωνισμού και πάνε αγοράζοντας πάμφθηνα την εργατική δύναμη που θα δουλέψει εποχικά σε τέτοια έργα, με πεντάμηνα, δίμηνα. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εκατομμυρίων ανέργων. Αυτό γίνεται και εδώ. Και δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους κρίκους της περιφέρειας και των δήμων, χωρίς τον “Καλλικράτη”, που όλοι τους υποστηρίζουν.
... Θέλουμε δύναμη, στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Η αντίθεση, η αγανάκτηση, πιάνει τόπο μόνο αν γίνει ψήφος που θα στοχεύει στον αντίπαλο, που έχει πολλά πρόσωπα, να στοχεύει σε όλα του τα πρόσωπα. Ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, για την συγκέντρωση δυνάμεων για την ριζική ανατροπή, για να βγει ενισχυμένος ο λαός!»
Μετά την ομιλία αναπτύχθηκε πλούσια και ουσιαστική συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger