Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ

ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
Γράφει ο Ιούδας
Μαζί με τη Μεγάλη Εβδομάδα θα κριθεί και η άλλη η... Σταύρωση, η τραπεζική. Το ερώτημα που γυρίζει, σαν το...
Πασχαλινό αρνί στη σούβλα, στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με τα τραπεζικά είναι ποιος θα πάρει την καρέκλα την καλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Προβόπουλος προσφέρει στους Γερμανούς στη Φραγκφούρτη γη και ύδωρ για να μείνει. Δεν είναι πια ο μισθός που τον κόφτει. Είναι η νομική ασπίδα που του προσφέρει η θέση για το μέλλον. Για τις ποινικές διώξεις που περιμένει πως θα τον πάρουν και αυτόν μαζί στα τραπεζικά τάρταρα που θα πάνε όσοι μείνουν απ έξω από τη νέα τραπεζική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί.
Στην Πανεπιστημίου οι κούτες είναι οι μισές μαζεμένες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις για να είναι ξανά ο Προβόπουλος διοικητής. Αντιρρήσεις από εκείνους που αποφασίζουν -ή επηρεάζουν τους εγχώριους- δεν υπάρχουν. Ο Προβόπουλος λέγεται πως τους έκοψε το βήχα από την αρχή. "Αν χαθώ, χαθήκατε" έλεγε ο Σάμιουελ Τζάκσον σε μία αστυνομική περιπέτεια. Και αυτή είναι μία από τις αγαπημένες φράσεις του Προβόπουλου.

Ένας ισχυρός υποψήφιος για την ΤτΕ είναι ο Στουρνάρας. Τα περί ευρωπαϊκού επιτρόπου είναι για στάχτη και αιθαλομίχλη στα μάτια.
Ο Σαμαράς δεν αυτοκτόνησε με τον Μπαλτάκο θα αυτοκτονήσει στέλνοντας τον Στουρνάρα ως Επίτροπο και κάνοντας τον εαυτό του εκτός από Πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών;
Ούτε ο Παπασταύρου παίζει για Υπουργός Οικονομικών. Στο παλιό μαγαζί του Μπαλτάκου, που κάποτε το έλεγαν Μέγαρο Μαξίμου, όλοι ξέρουν πως το όνομα Παπασταύρου παίζει για να καεί. Και παίζει από εκείνους που θέλουν ως νέο Τσάρο Οικονομίας τον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Μία θέση που και ο ίδιος δεν θα αρνηθεί, λένε, γιατί φιλοδοξεί να συνδέσει το όνομα του με την ανάκαμψη της Ελλάδας. Γιατί εκεί στο Μαξίμου πιστεύουν πως θα έρθει.

Μικρό σε πιθανότητες είναι και το σενάριο αναβάθμισης του Χρ. Σταικούρα σε Υπουργό. Είναι τόσο πιθανό, όσο να αναλάβει κάποτε τα ηνία του Μίκυ Σίτι ο Γκούφι, λένε οι πολιτικοί συντάκτες.
Για τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος, αν επιλεγεί ο Στουρνάρας, τα ονόματα που ακούγονται είναι δύο: η Σακελλαρίου του ΤΧΣ (κυκλοφορούν διάφορα περίεργα γι αυτήν και τον Στουρνάρα) και ο σύμβουλος Οικονομικών του Πρωθυπουργού Γιάννης Μουρμούρας, ο γνωστός και "μνημονιολάγνος".
Ο Στουρνάρας για τη Σακελλαρίου δεν έχει αντίρρηση γιατί την κάνει ότι θέλει και δεν έχει άποψη για τίποτα, όμως για τον Μουρμούρα δε θέλει ούτε να ακούσει πως θα τον έχει για πέντε χρόνια δίπλα του και προτείνει δεύτερο υποδιοικητή από τα "εξωτερικά".
Ο Προβόπουλος έχει διαμηνύσει πως αν τον βάλουν διοικητή θέλει να διαλέξει ο ίδιος τους υποδιοικητές του. Να τον πλαισιώνουν όπως πλαισίωσαν τον Ιησού τον Ναζωραίο στον Γολγοθά οι δύο ληστές.
Αμήν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger