Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στο Αργος

Συνεχίζεται η κακοκαιρία μέχρι τη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Το μεσημέρι της Κυριακής, η σφοδρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε στην Αθήνα συνοδεύτηκε από χαλάζι σε πολλές περιοχές.

Επίσης ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την περιοχή της Νεμέας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν μέρχι το βράδυ της Κυριακής σε όλη τη χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Στη συνέχεια, θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα (τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες).

Εξασθένηση ή και βελτίωση αναμένεται στις περισσότερες περιοχές το βράδυ της Δευτέρας.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Αντίστοιχος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, όμως θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Πέμπτη οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή οι νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, θα περιοριστούν τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά προβλέπεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger