Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αμερικανοί έριξαν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines μετα την ανακοίνωση της Κίνας για την επιστροφή χρυσού. Όλα τα σενάρια για σαμποτάζ που εξετάζει ο Πούτιν

malaisia-skafos-xartis

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν έχει ζητήσει, μέχρι στιγμής, τη βοήθεια του FBI ή του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας στο πλαίσιο της αναζήτησης του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το Σάββατο, όπως δήλωσε στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το FBI καθώς και άλλες υπηρεσίες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν καθώς διαθέτουν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που πιθανόν θα ήταν χρήσιμα στην αναζήτηση του Boeing 777-200.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο Αμερικανικός πύραυλος να έριξε το αεροσκάφος, ειδικά μετά την σφήνα της Κίνας να ζητήσει πίσω το χρεός των ΗΠΑ σε χρυσό. Είναι εξαιρετικά ύποπτη η απόπειρα εμπλοκής των Αμερικανών στις έρευνες προσπάθώντας πιθανόν να αποδείξουν “ξένο” παράγοντα που θα ανακατέψει την τράπουλα και θα καταδείξει ενόχους από την πλευρά της Ρωσικής κυβέρνησης. Μια καλά στημένη προβοκάτσια που ξέρει καλά να στήνει το “κοράκ騔 της CIA. Άλλωστε πάντα σε ανάλογες κρίσεις αμερικανικοί μηχανισμοί γνωρίζουν εξαιρετικά τα παιχνίδια της σπέκουλας, της ίντριγκας και των σαμποτάζ.
Στην Κουάλα Λουμπούρ αναμένεται να φτάσουν πάντως σήμερα μέλη του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της εταιρείας Boeing. «Είναι μια μικρή ομάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος του NTSB, Κέλι Νάντελ, ωστόσο δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα. «Είναι αρκετοί ώστε να υπάρχει βοήθεια και να είναι σε θέση να κινητοποιηθούν άμεσα εάν καταφέρουν να εντοπίσουν το αεροσκάφος», πρόσθεσε.
Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
EURONEWS
Μαλαισία: Οργισμένοι συγγενείς των αγνοουμένων κατηγορούν την εταιρεία για ελλιπή ενημέρωση
Κάποια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης του Βιετνάμ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της νήσου Θο Τσου δεν είναι βέβαιο ότι συνδέονται με τη συγκεκριμένη πτήση.
Εάν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια, εκτίμησε η ίδια πηγή.
Διατηρώντας την ανωνυμία του και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις δολιοφθοράς και ότι το Μπόινγκ θα μπορούσε να έχει διαλυθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger