Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τελεσίγραφο ΠΝΟ σε Hellenic Seaways για την εξόφληση δεδουλευμένων

Τελεσίγραφο ΠΝΟ σε ναυτιλιακές για την εξόφληση δεδουλευμένωνΠροθεσμία έως τις 20 Μαρτίου προκειμένου να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα στα πληρώματά τους έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή η ΠΝΟ «τελεσιγραφικά προειδοποιεί και υπογραμμίζει την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα της Διοίκησης της ότι δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω καθυστέρηση και απαιτεί την άμεση εξόφληση των οφειλομένων. Αλλιώτικα και κατά περίπτωση θα ενεργοποιούνται δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών εκείνων, που θα εξακολουθήσουν την μέχρι σήμερα αρνητική τους στάση και δεν θα προβούν στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα τους μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2014».
Στην επιστολή -που κοινοποιείται στον υπουργό Ναυτιλίας και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας- χαρακτηρίζεται από την Επιτροπή Αγώνα της ΠΝΟ ως χρονίζον και παντελώς απαράδεκτο το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων.

Και απευθυνόμενη στις εταιρείες σημειώνει πως «διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι, παρά τις δοθείσες προφορικές και γραπτές κατά καιρούς δεσμεύσεις σας ότι θα καταβληθούν και θα εξοφληθούν πλήρως οι δεδουλευμένες και καθυστερούμενες αποδοχές των ναυτικών, εν τούτοις όχι μόνον δεν τηρήθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις αλλά πλείστες όσες ναυτιλιακές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την ανεργία η οποία μαστίζει τον κλάδο μας σκλήρυναν περαιτέρω την αντεργατική τους συμπεριφορά και στάση, αδιαφορώντας πλήρως για το δράμα των απλήρωτων επί μήνες πληρωμάτων των πλοίων τους, και το όλο αυτό θέμα έχει προσλάβει τεράστιες και από κάθε πλευρά απαράδεκτες διαστάσεις ξεπερνώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου».
«Η όποια περαιτέρω κοινωνική αναστάτωση σαφώς και δεν μπορεί να καταλογιστεί σε βάρος της Ομοσπονδίας μας αλλά σαφέστατα και αποκλειστικά στην κατά τα άνω παράνομη συμπεριφορά των ναυτιλιακών εταιρειών» καταλήγει η επιστολή.
Επιπλέον η Επιτροπή Αγώνα της ΠΝΟ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ εξέφρασε «την σταθερή και πάγια θέση της υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου και συμμετέχει στην αυριανή παμπειραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger