Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αποχαιρετάμε το σ. Αντρέα Μπότσιο με υπόσχεση αγώνα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετά το σύντροφο Αντρέα Μπότσιο, που μας άφησε νωρίς, 54 χρονών, στις 23 Μάρτη μετά από μάχη με την ασθένεια που τον χτύπησε.
Ο Αντρέας Μπότσιος ήταν ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ ήδη από την εποχή που ήταν νυχτερινός μαθητής. Μαχητικά παρών στους αγώνες του κινήματος της νεολαίας, συνέχισε στο δρόμο του εργατικού κινήματος σαν οικοδόμος στην Αθήνα και τα Γιάννενα.
Το 1989 συμμετείχε στην «ανταρσία» της ΚΝΕ ενάντια στο συμβιβασμό με την αστική πολιτική και εντάχθηκε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα και στην προσπάθεια για ένα νέο κομμουνιστικό ξεκίνημα και την ταξική αναγέννηση του λαϊκού κινήματος.
Σαν κτηνοτρόφος στον τόπο του, τη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα των αγροτοκτηνοτρόφων και τις κινητοποποιήσεις των παραγωγών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Υπήρξε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζίτσας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Ηπείρου.

Μαχητικό στέλεχος του ΝΑΡ, εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής στο 2ο συνέδριό του (2006). Είχε συμβάλλει στην προσπάθεια της μετωπικής ενότητας της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μέσα από το εγχείρημα του Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ) και στη συνέχεια στη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ήπειρο, στην οποία συμμετείχε με αποφασιστικότητα. Ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Ιωαννίνων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Το 2006 εκλέχθηκε στη Ζίτσα δημοτικός σύμβουλος με το αριστερό αντικαπιταλιστικό σχήμα της περιοχής, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Αντρέας ήταν ένας μαχόμενος άνθρωπος του λαού και στρατευμένος κομμουνιστής. Θα ζει πάντα στη σκέψη και τους αγώνες μας, θα μας εμπνέει με το παράδειγμά του και την ντομπροσύνη του. Τον αποχαιρετάμε με υπόσχεση αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger