Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Βάλε το ψέμα στο πρωτοσέλιδο και όλο και κάτι θα μείνει

Mε τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν οι καθεστωτικές εφημερίδες τη συμφωνία Κυβέρνησης- Τρόικας. Τη ν υποδέχτηκαν όπως υποδεχόμαστε το Άγιο Φως που μας έρχεται το Πάσχα από τα Ιεροσόλυμα, αφού βεβαίως έχει πέσει πρώτα το σχετικό μπερντάχι στο Ναό της Αναστάσεως. «Επανεκκίνηση! Ανοίγει ο δρόμος της ανάκαμψης», γράφουν «Τα Νέα». «Πρώτο βήμα εξόδου από την κρίση», γράφει η «Καθημερινή». «Μηνύματα αισιοδοξίας. Φως στο βάθος του τούνελ, μετά από...
τέσσερα χρόνια φαγούρα», γράφει το «Έθνος». «Τέλος στην λιτότητα, τώρα χτίζουμε μια νέα Ελλάδα», γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Πολύ φως, ρε παιδιά, πολύ νέον, πολύ στρας. Αισιοδοξία υπέρμετρη, η οποία έχει μία και μόνη πηγή: Το χθεσινό διάγγελμα του Σαμαρά. Είπε χθες ο Σαμαράς ότι τα δύσκολα τελείωσαν ότι έρχεται η ανάκαμψη και τα συγκροτήματα έσπευσαν να υιοθετήσουν την πρόβλεψη του πρωθυπουργού, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς ανάλυση. Ο κόσμος διαβάζει τα πρωτοσέλιδα, αυτά βλέπει στα περίπτερα και στις τηλεόρασης, τα πρωτοσέλιδα δημιουργούν τις καλές ή τις κακές εντυπώσεις. Τα επιχειρήματα και η ανάλυση είναι για τις μέσα σελίδες, που πλέον τις διαβάζουν ελάχιστοι.
Να φτιάξουμε εικόνα θριάμβου κι ας είναι και με ψέματα. Αλλιώς έπρεπε να πούμε ότι ο Σαμαράς δίνει μόνο το 17% του πλεονάσματος, από 70% που είχε υποσχεθεί, ότι επιστρέφουν το 0,75% από τα 70 δισ. που έχουν αρπάξει από τα μνημόνια, ότι θα δώσουν 300-500 ευρώ στο 10% του πληθυσμού, όταν βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας πάνω από το 30%, ότι η ελεημοσύνη θα είναι εφάπαξ, ενώ τα μέτρα που οδήγησαν στην καταστροφή θα κρατήσουν για δεκαετίες, ότι με τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,9% (3,9% τώρα και άλλο 1% για τους εργοδότες από το 2016) θα διαλυθούν τα ταμεία και θα μειωθούν οι συντάξεις, ότι ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, που θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, ότι οι μισθοί θα συμπιεσθούν στα 500 ευρώ, ότι θα πίνουμε φρέσκο γάλα 11 ημερών, ότι θα επιστραφεί η ιδιοκτησία των τραπεζών στους ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί.
Είχανε τέτοια χαρά «Τα Νέα», «Η Καθημερινή», το «Έθνος», ο «Ελεύθερος Τύπος», που ξέχασαν να γράψουν ότι το 18% του πληθυσμού, κοντά δύο εκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχει χρήματα ούτε για τρόφιμα. Δεν το λένε οι κομμουνιστές που σιχαίνεται ο Άδωνης, το λέει σε επίσημη έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, που σκιστήκαμε να υιοθετήσουμε την εργαλειοθήκη του για το γάλα, τα φάρμακα, τα βιβλία. Την χιόνισαν οι καθεστωτικοί την έκθεση του ΟΟΣΑ, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να πουν ότι ο Σαμαράς και οι άλλοι μνημονιακοί έριξαν δύο εκατομμύρια έλληνες στην πείνα, κυριολεκτικώς στην πείνα, και τώρα δίνουν στους μισούς εξ αυτών μερικά κατοστάρικα, θεωρώντας ότι έτσι θα τους αρπάξουν την ψήφο.
Α, σας παρακαλώ. Εμείς δεν λέμε τέτοια πράγματα, είμαστε από καλές Οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου