Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ανακατεύει την τράπουλα στην Περιφέρεια η Μαρίνα

Σύμμαχοί της από τη ΝΔ στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διεκδικήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μαγνησία κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς και την στήριξή της αρχικά στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού, τελικά πείστηκε και κατεβαίνει υποψήφια. Μετά την Ηρώ Διώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήθελε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ο Κώστας Αγοραστός
αρνήθηκε στον Πάνο Καμμένο να υπάρξει κομματική στήριξη, οπότε οι ΑΝΕΛ χωρίς δυνατότητες συνεργασίας αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr, το τελευταίο διάστημα τα στελέχη των ΑΝΕΛ σε κεντρικό και θεσσαλικό επίπεδο είχαν έντονο προβληματισμό για τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις, είτε αντιμνημονιακές ή με τον Κώστα Αγοραστό που δηλώνει επίσης αντιμνημονιακός.
Η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε ταθχεί υπέρ μιας συνεργασίας με τον Κώστα Αγοραστό και μάλιστα την είχε εκφράσει με κάθε επισημότητα στο Ράδιο Ένα 102,5. Όπως όμως υποστηρίζουν στελέχη των ΑΝΕΛ τα «παντρολογήματα» τα χάλασε ο κ.Αγοραστός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του πρότεινε συνεργασία με την στήριξη των ΑΝΕΛ. Η απάντηση του περιφερειάρχη δεν ικανοποίησε διόλου τον κ.Καμμένο και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τον περιφερειάρχη.
Την προηγούμενη Παρασκευή στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη των ΑΝΕΛ και αποφασίστηκε να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Σε αυτή την πολιτική μάχη η βουλευτής Μαγνησίας δεν θα είναι μόνη της. Αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr αναφέρουν ότι μια μεγάλη ομάδα, προερχόμενη από τη ΝΔ, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την υποψηφιότητα Αγοραστού, βρίσκει σήμερα διέξοδο στο πρόσωπο της Μ.Χρυσοβελώνη. Αυτή η ομάδα έχει ερείσματα  στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και είναι πολύ ισχυρή δεδομένου ότι μετέχουν βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχεις και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Είναι γνωστό το ρήγμα που έχει υποστεί του περιφερειάρχη στη Μαγνησία, με την αποπομπή του Δημήτρη Αλεξόπουλο, αλλά και την μή χρησιμοποίηση περιφερειακών συμβούλων σε θέσεις ευθύνης. Είναι επίσης γνωστή η κόντρα Αγοραστού – Τζανακούλη στη Λάρισα, όπως επίσης και οι κόντρες με βουλευτές της ΝΔ, άλλωστε είναι γνωστό ότι όσοι ήταν απέναντι στην υποψηφιότητα Αγοραστού, αναζητούσαν μια άλλη λύση στον πολιτικό τους χώρο και η υποψηφιότητα της Μ.Χρυσοβελώνη τους λύνει τα χέρια.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι σοβαρό πρόσωπο, έχει πολιτικό λόγο ο οποίος εκφράζει πολλούς εξ αυτών, όπως και μια μάζα ανθρώπων της ΝΔ η οποία δεν συμφωνεί με την πολιτική Σαμαρά. Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι η Μ.Χρυσοβελώνη προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται γύρω από την υποψηφιότητα της κ.Χρυσοβελώνη, ασφαλώς και προβληματίζει τον περιφερειάρχη, που μπορεί ως τώρα να ήταν «καβάλα στο άλογο» αλλά τώρα πλέον το πολιτικό παιχνίδι αλλάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger