Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Σήκωσαν τα μανίκια στη Σκιάθο

Σήκωσαν τα μανίκια στη ΣκιάθοΕκστρατεία καθαρισμού του νησιού Τσουγκριάς 
Δεκάδες εθελοντές της Σκιάθου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση καθαρισμού των παραλιών του νησιού Τσουγκριάς, συμμετέχοντας με ιδιαίτερη προθυμία στην κοινή προσπάθεια.
Είκοσι τέσσερις εθελοντές και οι εννέα μικροί φίλοι της προσφοράς, κατόρθωσαν σε πολύ σύντομο χρόνο να καθαρίσουν τις τρεις μεγάλες παραλίες του νησιού, τον Λαλαριά, τον Αγιο Φλώρο και τα Κεφαλάκια, καθώς και τις δασικές πυκνόφυτες εκτάσεις εξαιρετικού φυσικού κάλλους που συνορεύουν με αυτές. Η παραπάνω δραστηριότητα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
«Με ικανοποίηση παρατηρήσαμε ότι η επανάληψη της δράσης για ένατη συνεχή χρονιά έχει κάνει τεράστια διαφορά τόσο στην ευαισθητοποίηση από την πλευρά της συμμετοχής όσο και στον όγκο της συγκομιδής σκόρπιων απορριμμάτων» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παράλληλα, οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην «ουσιαστική συνδρομή του κ. Λάμπρου Χούμα, που ανέλαβε όπως κάθε χρόνο να μεταφέρει με το καΐκι του «Καλυψώ» δωρεάν τους εθελοντές, τον Δήμο Σκιάθου για την αποτελεσματική συνεργασία, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Διολέττα για τη διάθεση ταχύπλοου σκάφους, το Σ.Ε.Ο - Τοπικό Τμήμα Σκιάθου για την ένθερμη συμμετοχή, την ομάδα που «κατέπλευσε» με καγιάκ και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση».
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου η καθιερωμένη ανοιχτή συνάντηση με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, με σκοπό την συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, η δράση εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή».
Στη συνάντηση ορίστηκε η δράση να πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 31ης Μαρτίου και 6ης Απριλίου. Η δράση θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στην πανελλήνια δράση καθαρισμού «let’s do it».
Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις περιοχές που πρόκειται να καθαριστούν και οι Σύλλογοι που θα πάρουν μέρος. Ακόμα αποφασίστηκε όλοι οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στη δράση να στηρίξουν ενεργά τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Ωρα γης» στις 29 Μαρτίου, που έχει αναλάβει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Σκιάθου. Τέλος για πρώτη φορά αποφασίστηκε, μετά από πρόταση της Ενωσης Γονέων Σκιάθου να ενταχθούν στη δράση εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου, Μπούρτζι και οι μαθητές του Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger