Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

Δυο εικοσιτετράωρα πριν από το δημοψήφισμα στην Κριμαία, το οποίο θα κρίνει τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ουκρανία και θα δοκιμάσει περαιτέρω τη σχέση...
της Ρωσίας με τη Δύση, οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, συναντώνται στην αμερικανική Πρεσβεία στο Λονδίνο.

Είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση δύο κορυφαίων διπλωματών από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης και γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικού Γουίλιαμ Χέιγκ. Λίγο πριν τις συνομιλίες με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τζον Κέρι συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Βρετανό ομόλογό του.

Ωστόσο εκφράζεται επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμός για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης καθώς εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύγκλιση απόψεων καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις. Το απαισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα μετέφερε, μέσω δηλώσεων του και ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Χέιγκ, ο οποίος ανέφερε ότι «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί πρόοδος στις σημερινές συνομιλίες στο Λονδνο».

Η φωτογραφία άλλωστε, που τραβήχτηκε λίγο πριν ξεκινήσουν τη συνομιλία τους Κέρι και Λαβρόφ, στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο τα λέει όλα...



Βέβαια κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των συνομιλιών, Κέρι και Λαβρόφ φαίνεται ότι ξεπέρασαν την αρχική αμηχανία. Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες απεικονίζονται στον κήπο του κτιρίου όπου βρίσκονται να παίζουν... μπάλα.

«Το διάλειμμα τελείωσε, το ματς συνεχίζεται»... ανήρτησε στη συνέχεια το ρωσικό ΥΠΕΞ.





Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger