Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στις 22 Μαρτίου του 1997 η Βουλιαγμένη κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο πόλο κερδίζοντας τη Ρόμα με 7-6 στο ΟΑΚΑ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Γιαννουρής και σκόρερ είναι οι Γ.Αφρουδάκης (3), Ψύχος (2), Λοράντος και Κουτσογιλάνης.

2000-Πεθαίνει στο Τορίνο σε ηλικία 79 ετών ο παλαιός διεθνής άσος της Γιουβέντους Carlo Parola.
1997-Η Tara Lipinski (σε ηλικία 14 ετών και 10 μηνών) γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ στη Λωζάνη.
1996-Ο Παραγουανός Jose Luis Chilavert, ο καλύτερος τερματοφύλακας του αιώνα, σκοράρει με σουτ από 60 μέτρα στον αγώνα Βελέζ-Ρίβερ Πλέϊτ 3-2.
1986-Η Debi Thomas γίνεται η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
1975-Πεθαίνει ο Θέμος Ασδέρης, σε ηλικία 75 ετών. Από τους παίκτες που στελέχωσαν την ΑΕΚ αμέσως μετά την ίδρυσή της, ερχόμενος από την Πόλη και τη θρυλική Πέρα Κλουμπ. Αργότερα, εργάστηκε ως προπονητής (και ομοσπονδιακός) και διαιτητής, ενώ ήταν αυτός που, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τους Λινοξυλάκη και Πετρόπουλο.
1894-Παίζεται ο πρώτος αγώνας χόκεϊ για το Stanley Cup. Οι Montreal Amateur Athletic Association κερδίζουν τους Ottawa Capitals με 3-1.
1893-Στο γυμναστήριο του Smith College στο Νορθάμπτον της Μασσαχουσέτης η καθηγήτρια Berenson πετά την μπάλα ψηλά για το τζάμπολ του πρώτου αγώνα γυναικείου μπάσκετ.
1888-Αποφασίζεται με πρόταση του William McGregor, προέδρου της Άστον Βίλα, η διοργάνωση πρωταθλήματος με αγώνες εντός και εκτός έδρας.

ΠΗΓΗ: galanissportsdata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger