Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σποράδες Νεκρό δελφίνι στην Αλόννησο


Νεκρό δελφίνι στην ΑλόννησοΝεκρό δελφινάκι, το οποίο έφερε διαμπερές τραύμα, εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα σε παραλία της Αλοννήσου, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Εντονο προβληματισμό δημιουργεί η εικόνα του δελφινιού, το οποίο κατά περίεργο τρόπο είχε κατά μήκος του σώματός του σχοινί, που εισερχόταν στο σώμα από μια τρύπα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού και εξερχόταν από την κοιλιά, γεγονός που μαρτυρά ότι ενδεχομένως πυροβολήθηκε ή χτυπήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο ή καμάκι ή κάποιο εργαλείο και στην συνέχεια δέθηκε με σχοινί, άγνωστο για ποιο λόγο, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανές».
            Το νεκρό δελφίνι, μήκους 1,10 m εντόπισε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα, το γραφείο του Φορέα ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από ιδιώτη ότι υπήρχε νεκρό δελφίνι στην παραλία Γλυφά στη Στενή Βάλα. Στη συνέχεια δύο μέλη του προσωπικού του Φορέα μετέβηκαν στην περιοχή και εντόπισαν το νεκρό δελφίνι. Στη συνέχεια, το γραφείο του Φορέα επικοινώνησε άμεσα με το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες για την καταγραφή του συμβάντος.

            Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σπύρος Ιωσηφίδης, Ιχθυολόγος του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου, ανέφερε ότι το δελφινάκι προφανώς ξεβράστηκε στην συγκεκριμένη ακτή από τα θαλάσσια ρεύματα και ενδεχομένως προήλθε από μακρινή περιοχή. Το δελφινάκι χτυπήθηκε πριν από ένα και πλέον μήνα, όπως μαρτυρά, εξάλλου, η εικόνα του. «Κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιοχές δελφίνια πάνω από 2-2,5 μέτρα, πνιγμένα, επειδή μπερδεύτηκαν σε δίχτυα, ή χτυπημένα από προπέλα σκάφους, αλλά είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε την συγκεκριμένη εικόνα» υπογράμμισε ο ίδιος. Το πιο θλιβερό στοιχείο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μικρό δελφινάκι, το οποίο βρίσκονταν κατά πάσα πιθανότητα προσκολλημένο δίπλα στη μητέρα του, ταξιδεύοντας μαζί με κοπάδι δελφινιών, σε περιοχές όπου υπάρχει τροφή και χτυπήθηκε, άγνωστο γιατί, με αιχμηρό αντικείμενο, που προκάλεσε διαμπερές τραύμα.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger