Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή πίτας των Φεριωτών Θεσσαλονίκης (βίντεο) Του Γιώργου Νικολαϊδη


















Έγινε το Σάββατο 1.2.14, όπως έγραφε η πρόσκληση του Συλλόγου "Κοσμοσώτειρα Βήρας" προς τα μέλη και τους φίλους του.
Στη «Θρακική Εστία» κι από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, ξανά αντάμωση και μνήμες απ’ το παρελθόν, γλυκές αναμνήσεις απ’ τα χρόνια που δεν ξαναγυρίζουν. «Τα παιδιά απ’ τα Φέρε», με τις ξεχασμένες ιστορίες, τα πειράγματα και «τ’ άσπρα μαλλιά στην κεφαλή».
Στην εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και ο Γ.Γ.κ. Γιώργος Γκιρτζιμανάκης. Με τον αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση (μελετητή και συγγραφέα της ιστορίας των Φερών) να «ηγείται» της αποστολής κρατώντας παλαιότερη υπόσχεσή του (και να τυχαίνει το φλουρί).
Την κοπή ευλόγησε ο Φεριώτης Ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, πατέρας Γεώργιος Μηλούσης και ευχήθηκε, με όμορφα και συγκινητικά λόγια.
Η  χορωδία παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού της Δημοτικής Ενότητας Φερών (ταξίδεψε ειδικά για την παραπάνω εκδήλωση)  πλαισίωσε τη νοσταλγική βραδιά και απέδωσε γνωστά  θρακιώτικα,  παραδοσιακά κ.ά. τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κας Χατζηβασιλείου (καθηγήτριας μουσικής).
Ακολούθησε χορός και γλέντι που…απορρόφησαν τα κάποια παράπονα για τη στενότητα της κατάμεστης αίθουσας. Για τον ίδιο λόγο, δεν αποδόθηκαν αποσπάσματα από οπερέτες του αείμνηστου Δασκάλου των Ιωσήφ Νικολαΐδη από τρεις κυρίες που είχαν προετοιμαστεί γι αυτόν το σκοπό. (Θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον και σε παρόμοια εκδήλωση).
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Σύλλογο είναι 2310222985 (πρωινές ώρες) και 6977718818 (κα Ειρήνη Καραδέδου)

Και του χρόνου ! 

Δείτε το σχετικό μας βίντεο πατώντας  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger