Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άρον άρον βάζουν λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ


Πριν καλά καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δίνει εντολή για άμεση μεταφορά όλων των υλικών των μονάδων - Κινητοποιήσεις σε εξέλιξη από γιατρούς και προσωπικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός,  έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές. Στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, εργαζόμενοι  και γιατροί περιφρουρούν από το πρωί το κτίριο για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας.
«Σήμερα εφαρμόζουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ, ενός θεσμού που για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  που αποτελούσε το μόνο τους αποκούμπι», τόνισε μιλώντας στο left.gr Ο Νίκος Μανιός,  γιατρός και συντονιστής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Παράνομες οι εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ
Οι γιατροί μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει. Υπηρεσιακό έγγραφο που έφθασε σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι το υλικό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να παραδοθεί άμεσα:
a.jpg
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger