Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πανόραμα ταινιών στην Αλόννησο

Πανόραμα ταινιών στην ΑλόννησοΑξιόλογες προβολές για τους φίλους του σινεμά
Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Αλόννησο το πανόραμα ταινιών μικρού μήκους, με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλιάς Αλοννήσου.
Στο πλαίσιο του Πανοράματος, που πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες, προβλήθηκαν δέκα ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι βραβευμένες στο 36ο Φεστιβάλ Δράμας, το πλέον καταξιωμένο και εξειδικευμένο ελληνικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.
Αρκετές από αυτές έχουν αποσπάσει βραβεία και συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η επιλογή των ταινιών έγινε με γνώμονα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές του συνόλου των ταινιών που δημιουργήθηκαν από Έλληνες νέους σκηνοθέτες, τόσο σε επίπεδο θεματολογίας, με την προβολή ταινιών κοινωνικού προβληματισμού, δραματικών, πρωτοποριακών κ.α. όσο και σε επίπεδο παράγωγης, με την προβολή ταινιών μεγάλου προϋπολογισμού και υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, έως τις πρώτες απόπειρες ένταξης στο σκηνοθετικό φάσμα, π.χ. πτυχιακές εργασίες που γυρίστηκαν στο πλαίσιο σπουδών σκηνοθεσίας.
Η ομάδα που εργάστηκε για τη διοργάνωση του Δεύτερου Πανοράματος Αλοννήσου αποτελείται από τους : Κωνσταντίνο Μαντά, καλλιτεχνική επιμέλεια, Αναστάσιο Γκότση, σκηνοθετική επιμέλεια, Ντίνο Τσέλη, μουσική, Σταύρο Συμεωνίδη, τεχνική επεξεργασία και Αναστασία Χιονίδη, γραφιστική επιμέλεια, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger