Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζει η Αριστερή Παρέμβαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Δεν θα είναι ξανά επικεφαλής ο Φάνης Γενηκομσίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψηφοδέλτιο ετοιμάζει για τις εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή», ενώ έγινε γνωστό ότι δεν θα είναι επικεφαλής ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Γενηκομσίου, που όμως θα παραμείνει στο σχήμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας Στάθης Ντούρος, Στέφανος Μολόχας και Νίκος Σκουφογιάννης, επισήμαναν ότι την Κυριακή 9 Μαρτίου, θα γίνει νέα Πανθεσσαλική συνέλευση, στην οποία θα ανακοινωθεί η πολιτική διακήρυξη του σχήματος και θα παρουσιαστούν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες. Θα προηγηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας απολογισμός της παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή και ο ρόλος της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Όπως έγινε γνωστό, οι Στάθης Ντούρος και Στέφανος Μολόχας θα κατέλθουν υποψήφιοι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στη συνέντευξη ο πρώτος ανέφερε ότι «στην πορεία μας προς τις εκλογές, επιδιώκουμε με τη βοήθεια του κόσμου που συμπορευτήκαμε τόσο καιρό στους αγώνες, να υπερβούμε τα εμπόδια που βάζουν στην παρέμβαση των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και συνολικότερα την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και σε αυτό το πεδίο».
Ο Στάθης Ντούρος επισήμανε ότι το εκλογικό νομικό πλαίσιο, συμβαδίζοντας απόλυτα με την αντιδραστική αναδιάρθρωση όλου του κρατικού μηχανισμού και ιδιαίτερα με την τομή που έκανε σε αυτή τη διαδικασία ο Καλλικράτης, επιχειρεί είτε μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού, είτε μέσα από διατάξεις που αντικειμενικά πριμοδοτούν την παρέμβαση στις εκλογές αποκλειστικά και μόνο κομματικών μηχανισμών, να αποκλείσει από αυτή τη διαδικασία μια σειρά αγωνιστών και πολιτικών σχημάτων, ανθρώπων των καιρών μας, άνεργους, ανθρώπους της διαρκούς περιπλάνησης και εργαζόμενους με μισθούς πείνας που επέβαλε η σύγχρονη χούντα.
Υπογράμμισε δε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να βρεθεί, να συζητήσει και να συμπορευτεί με όλο εκείνο το πρωτοπόρο αγωνιστικό δυναμικό των αγωνιστικών αντιστάσεων, που δεν αναζητά μια λύση διαχείρισης, αλλά μια σύγκρουση, ίσως και από διαφορετική αφετηρία, με την κυβέρνηση, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό και το σύγχρονο καπιταλισμό.
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδίωξή τους δεν είναι να «διαχειριστούν καλύτερα» τους δήμους ή τις περιφέρειες, αλλά μέσα από την παρέμβασή της και στις εκλογές, να διαμορφωθεί ένα πολιτικό αγωνιστικό κίνημα υπέρβασης και ανατροπής της θηλιάς που βάζουν οι ντόπιες κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το ντόπιο – ξένο κεφάλαιο στο λαό της Θεσσαλίας.
Τέλος, έγινε μικρός απολογισμός της κίνησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όπως επισημάνθηκε, ο Φάνης Γενηκομσίου πρωτοστάτησε στην επαφή με τα κινήματα, στις παρεμβάσεις που έγιναν για το νερό, τα διόδια και μέσα από τη δράση του αντιπαρατέθηκε με τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger