Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

''Εθνική Αυγή'': Ελιγμός της Χ.Α. ή ''κόλπο'' της Ν.Δ. ?


Έχουμε διαβάσει πολλές φορές αναλύσεις για την υπόσταση και την δομή της Χρυσής Αυγής, τις
σχέσεις τις με τη Ν.Δ και τον ρόλο της ως παρακρατικό μηχανισμό.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351817
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415174
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7216.html
Έχει επισημανθεί από πολύ κόσμο πως η Χ.Α. είναι η χρυσή εφεδρεία της κυβέρνησης, ο μηχανισμός που θα βγάλει τον Σαμαρά από τα δύσκολα εάν αυτό χρειαστεί. Ωστόσο υπήρξαν και ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α. μερικές φορές ή σχέσεις κακομαθημένου παιδιού (Χ.Α.) με την μάνα του (Ν.Δ.). Η ΝΔ βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά της να πέφτουν και τις διαρροές της να είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό πρός την ΧΑ θέλησε να αντιδράσει. Η αφορμή ήρθε και ήταν η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι. Η αντίδραση της ΝΔ ήταν η φυλάκιση κάποιων στελεχών της ΧΑ μεταξύ αυτών και του αρχηγού της.
Είδαμε όμως πρόσφατα πως η ΧΑ συνεχίζει να έχει πλοκάμια μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. Οί ναζί της ΧΑ πήγαν να κάνουν μανούρα στο στέκι ΡΕΣΑΛΤΟ και έσπασαν και το παιδικό δωμάτιο του διπλανού σπιτιού και παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμιά παραπέρα έρευνα απο την αστυνομία για αυτό το θέμα (όχι πως περίμενα κάτι τέτοιο απο την ΕΛ.ΑΣ. ούτε και το ήθελα) . Άρα η κυβέρνηση συνεχίζει να ''χαϊδεύει'' την ΧΑ όπως έκανε και παλαιότερα.
Προφανώς, οι κυβερνώντες θέλουν να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση μεγέθους Βραζιλίας, Τουρκίας, Αιγύπτου 2011-12 κτλ. Πολλοί-ες από μας δεν βλέπουν μια ανάλογη εξέγερση να έρχεται σύντομα και στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Η ΧΑ με την παραστρατιωτική δομή και τις υπόγειες διαδρομές με ΚΥΠ και ΝΔ θα είναι ένας ακόμα μηχανισμός καταστολής μαζί με τους μπάτσους και ίσως και τον στρατό σε μια ενδεχόμενη εξέγερση. Ανάλογα βεβαίως με το ''μέγεθος'' και την διάρκεια της εξέγερσης.
Τις προάλλες λοιπόν έσκασε και η είδηση από το στόμα του Κασιδιάρη. ''Εθνική Αυγή, το νόμιμο πατριωτικό πολιτικό κόμμα''. ''Για να μην μπορούν να μας κυρήξουν παράνομους και να μας απαγορέψουν να συμμετέχουμε στις εκλογές'' είπε στο περίπου ο Κασιδιάρης. Είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος? Τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν στις δημοσκοπησεις κατά πολύ και θα είναι κατα 99% η επόμενη κυβερνηση. Εκτός κι αν δεν βγει αυτοδύναμος και επίσης δεν μπορέσει να συνεργαστεί με ΑΝ.ΕΛ. για να κάνει κυβέρνηση. Όμως τότε η άλλη μερίδα της αστικής τάξης, αυτή που είναι με το μέρος της ΝΔ τι θα κάνει? Θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια? Όχι βέβαια, μια κυβέρνηση ΝΔ με Εθνική Αυγή είναι πολύ πιο αποδεκτή απο το λαό από ότι μια κυβέρνηση ΝΔ με Χρυση Αυγή (με δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξόφλησαν ενώ οι ΑΝΕΛ δεν ''ψήνονται'' για συνεργασία με ΝΔ). ''Τους κακούς και δολοφόνους τους φυλακίσαμε'' θα πούν οι Νεοδημοκράτες. ''Τώρα αυτά τα παιδιά της Εθνικής Αυγής είναι καλά και θα συνεργαστούν για μια εθνική λύση για να βγούμε απο την κρίση'' κτλ.

Και πρίν το πάρουμε χαμπάρι, οι χρυσαυγίτες θα είναι στην εξουσία. Και μάλιστα με νόμιμο τρόπο.Ούτε πραξικόπημα θα χρειαστούν. Και βέβαια η νέα αστικοδημοκρατική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για να συνεχίσει το ''σώσιμό'' μας και να μας καταστείλει βέβαια αν χρειαστεί. Και τώρα όμως δεν μας καταστέλλουν? Και τώρα δεν κάνουν αυτά που θέλουν? Ή μήπως μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μας έσωνε? Μα τι να σώσουν κι αυτοί? Αφού δεν έμεινε τιποτα για να σωθεί. Όλα διαλύθηκαν σε αυτή τη χώρα. Και μάλιστα είναι και θαυμαστές του Ομπάμα και της Ρούσεφ. Παρεπιμπτόντως, οι ΗΠΑ του Ομπάμα σκοτώνουν ακόμα κόσμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ενώ υπάρχουν και κάμποσα εκατομμύρια άνεργοι στην χώρα.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6300089&publDate=15/6/2011
Στην Βραζιλία της αριστερής Ντίλμα Ρούσεφ  55 εκατομμύρια άνθρωποι ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
http://www.actionaid.gr/Brazilinfo
Λοιπόν δεν μας μένει τίποτε άλλο από την κοινωνική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους όπως έλεγε και ο Μαρξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger