Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εκφοβισμός στο διαδίκτυο

Εκφοβισμός στο διαδίκτυοΑνησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα του εθισμού και ηλεκτρονικού εκφοβισμού. Χτυπούν… καμπανάκι οι υπεύθυνοι, υποστηρίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής του είναι η σωστή ενημέρωση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διά μέσου του υπευθύνου του συμβουλευτικού σταθμού νέων, κ. Αντ. Πλαγερά και της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων, κ. Κυριακής Δανιηλίδου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Εκφοβισμός- Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αφορά εκπαιδευτικούς, γονείς, υπεύθυνους φορέων κ.α.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00 - 18:25 Νέα δεδομένα στον εθισμό στο διαδίκτυο: ο ρόλος της οικογένειας Πηνελόπη Αβαγιαννού
Διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, Αχιλλοπούλειο Νοσ/μείο Βόλου, Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

18:30 - 19:50 Εμπειρία προγραμμάτων παρέμβασης σε μαθητές - Λειτουργία Δικτύου Αγωγής Υγείας Σχολείων - Αρχοντία Γιαννακάκη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 5ο Λύκειο Λάρισα, Αναστασία Παπαδημητρίου - Κοινωνιολόγος 4ο Λύκειο Λάρισας, Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Αγωγής Υγείας Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

19:05 - 19:30 Αναζητώντας το «savoir vivre» στη διαδικτυακή επικοινωνία. Νέες ανάγκες, νέοι ρόλοι και απαιτήσεις - Χριστίνα Ρούση - Βέργου, Διδάκτωρ Ψυχολογίας της Προσωπικότητας, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger