Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Φεύγει από το νησί για ν΄ανοίξει σουβλατζίδικο στην Αμερική – «Το κράτος μας είναι αλλοπρόσαλλο και εξοντώνει επιχειρηματίες»

Souvlaki

Διατηρεί στην
Παλιά Πόλη της Ρόδου ένα από τα πιο πετυχημένα οβελιστήρια. Απασχολεί συνολικά 9 άτομα στο σύνολο της τουριστικής σεζόν. Παλεύει όπως και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες με… Θεούς και δαίμονες για να μπορέσει να επιβιώσει.
Όπως διαβάζουμε στο rodiaki.gr, πριν από λίγες μέρες πήρε τη μεγάλη απόφαση, να φύγει από το νησί μας και να μεταναστεύσει στην Αμερική. Ένας ακόμα Έλληνας, ένας ακόμα Ροδίτης ο οποίος είδε κι αποείδε ότι η κατάσταση «δεν παλεύεται» και αποφάσισε να ξενιτευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Πρόκειται για τον Γιώργο Δημητράκη, 52 ετών, ο οποίος κατάγεται από τον ʼΑγιο Ισίδωρο και ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα (οβελιστήρια) στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Ο κ. Δημητράκης, μιλώντας στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση, να ξενιτευτε στην Αμερική, επειδή όπως υπογράμμισε η κατάσταση «δεν έχει σωτηρία» πια εδώ στον τόπο μας.
Ο ίδιος είπε ότι αναζητεί από καιρό μια ευκαιρία για να φύγει, επειδή η αστάθεια στη χώρα μας και ο αλλοπρόσαλλος τρόπος που το κράτος αντιμετωπίζει έναν επιχειρηματία που παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει στην επιχείρησή του, είναι πραγματικά ασύλληπτος και μοναδικός σε όλο τον κόσμο.
Την επιχείρηση πάντως στη Ρόδο δεν πρόκειται να την κλείσει και θα εξακολουθήσει να τη λειτουργεί.
«Έχω ζήσει αρκετά χρόνια και στη Γερμανία, είπε ο κ. Δημητράκης και ξέρω πως λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη. Εδώ κάνουν ότι μπορούν για να μας εξοντώσουν. Από την Εφορία που δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε, πότε θα τα πληρώσουμε, τι συντελεστές θα βάλουν, μέχρι τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χαράτσια που μας έρχονται το ένα μετά το άλλο.
Δεν γίνεται έτσι δουλειά! Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να προγραμματίσει με όλα αυτά, πως θα επενδύσει και τι θα κάνει.
Καμμία στήριξη και από πουθενά. Μέχρι κι ο δήμος μας κυνηγά ακόμα αντί να μας στηρίξει. Ένα τραπεζάκι να βγάλουμε παραπάνω έξω, τα πρόστιμα πέφτουν βροχή!»
ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ
Για το λόγο αυτό πήρε τη μεγάλη απόφαση, όπως και χιλιάδες άλλες οικογένειες, να φύγει στο εξωτερικό. Έχει ήδη συμφωνήσει με μεγάλη εταιρία που διατηρεί τέτοια καταστήματα στην Αμερική, προκειμένου να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές του.
Κι εκεί, όπως τονίζει ο ίδιος, ξέρει από τώρα (προτού ξεκινήσει να εργάζεται) πόσο θα εργαστεί, πότε, πως και βέβαια πόσα θα κερδίσει ακριβώς, ξεκάθαρα. Το αντίθετο δηλαδή ακριβώς με ότι συμβαίνει σήμερα στον τόπο και στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger