Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Προβληματισμός για τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στη Σκιάθο

Προβληματισμός για τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στη Σκιάθο Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισηγητική απόφαση της οικονομικής επιτροπής για αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λίτσα Τσολοβίκου «είναι επιβεβλημένη η αναμόρφωση, προκειμένου να εξοφληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Σκιάθου».
Η ίδια διευκρίνισε στο Σώμα ότι το ποσό των 312.000 ευρώ, δεν προϋπολογίστηκε ευθύς εξ αρχής στον προϋπολογισμό του 2014, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πολιτείας και ως εκ τούτου έγινε κατ’ ανάγκη αναμόρφωση.
            Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου κ. Αναστασία Φιλαρέτου, υπογράμμισε στην τοποθέτησή της ότι «ήταν αναγκαία η αναμόρφωση και συμφωνούμε με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας, αλλά δεν την ψηφίσαμε και δηλώσαμε παρόντες, όχι γιατί έχουμε κάποια αμφιβολία, αλλά επειδή δεν είχαμε ψηφίσει τον προϋπολογισμό».
            Παράλληλα, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου,
κατέθεσε τον προβληματισμό της, σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές που καλείται να πληρώσει ο Δήμος Σκιάθου για τους εργαζόμενους των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος υποβάλλει τις καταστάσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, και ο ΟΑΕΔ αποστέλλει το ποσό που απαιτείται για την κάλυψή τους. Η κ. Φιλαρέτου ανέφερε ότι «συνήθως παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων από τα αρμόδια Υπουργεία» και έθεσε το ερώτημα «σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καλύψει ο Δήμος την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ή θα κληθούμε να τα πληρώσουμε με πρόστιμο, διότι δεν τα είχαμε καταβάλει έγκαιρα».
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου ελήφθη, σημειωτέον, απόφαση να συμπεριληφθεί ποσό ύψους 15.500 ευρώ στον προϋπολογισμό, για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger