Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Τρίτη γραμμή από Ρουμανία

Τρίτη γραμμή από ΡουμανίαΣτην κατεύθυνση της προσθήκης και τρίτης γραμμής από Ρουμανία συντείνουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τουρ οπερέϊτορς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες, προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Στο μεταξύ, υπάρχουν δύο πτήσεις από Σερβία ενώ παράλληλα προστίθεται και νέα γραμμή από την Πολωνία, στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, από τη νέα τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων η Ρουμανία είναι μια αγορά με σημαντικές προοπτικές, δεδομένου ότι διαθέτει 16 εκατομμύρια πληθυσμό περίπου. Παράλληλα, τα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι δημοφιλή τόσο στους Σέρβους, όσο και στους Ρουμάνους και κατά συνέπεια είναι θεμιτή και επιθυμητή, ταυτόχρονα, η διατήρηση των δεσμών φιλίας και επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει κινητικότητα από τη Ρουμανία, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Στέργιος Στερεόπουλος, ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου της Σκιάθου «αυτή τη στιγμή είναι καλά τα μηνύματα που παίρνουμε από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν καινούργιες αγορές και προορισμοί, διότι δεν πρέπει εκ των πραγμάτων να υπάρχει στασιμότητα στον τουρισμό». Η Σερβία και η Ρουμανία αποτελούν πλέον παραδοσιακές αγορές για τα νησιά, ενώ στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου.
Σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση του κοινού στόχου, της αύξησης, δηλαδή, του τουριστικού ρεύματος που προέρχεται από τις παραπάνω Βαλκανικές χώρες, είναι η εδραίωση της θαλάσσιας σύνδεσης των νησιών με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια. Όπως εκτιμούν ειδικότερα, παράγοντες της Σκοπέλου, η θαλάσσια γραμμή από Θεσσαλονίκη πρέπει να επαναλειτουργήσει, για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν στην συγκεκριμένη κατεύθυνση στη διάρκεια της θερινής σεζόν.
«Τα Βαλκάνια είναι ανερχόμενη δύναμη και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε στα Βαλκάνια, και να κάνουμε παράλληλα ότι μπορούμε, για να έχουμε σύνδεση με Θεσσαλονίκη» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Βαγγέλης Δρόσος, τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου, ο οποίος προγραμματίζει επαγγελματικά ταξίδια στους συγκεκριμένους προορισμούς.
Κινητικότητα παρατηρείται, παράλληλα, και στην Αλόννησο, όπου υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους τουρίστες και οι προκρατήσεις βρίσκονται, κατά συνέπεια, σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, αναφέρει ότι «πέρυσι ήταν καλή χρονιά, είχαμε αύξηση στους ξένους τουρίστες, και ελπίζω ότι θα είναι ακόμη καλύτερη φέτος».
Στο μεταξύ, υπάρχουν θετικά μηνύματα από τους Σκανδιναβούς, ενώ στο μεταξύ υπάρχει ενδιαφέρον και για την τέλεση γάμων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους Άγγλους να προχωρούν ήδη στις πρώτες κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger