Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

(
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Μαζικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή πραγματοποιούν απο το απόγευμα της Τρίτης (4/2) οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται επί των άρθρων το σχετικό νομοσχέδιο
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ υπερψηφίστηκε επί της αρχής την περασμένη εβδομάδα, με οριακή πλειοψηφία και σήμερα θα ψηφιστεί επί των άρθρων.
Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι «η ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ και η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται ο Έλληνας καταναλωτής, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να αυξάνονται τα νοικοκυριά που θα μένουν χωρίς ρεύμα».

Συλλαλητήριο κατά της πώλησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Δ.Μ.Η.Ε.) πραγματοποιείται απόψε το βράδυ και στην Κοζάνη. Την κινητοποίηση διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία της ΔΕΗ, ενώ κάλεσμα για συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής απηύθυνε και ο Δήμος Κοζάνης.
"Ο Δήμος Κοζάνης υπερασπίζεται το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα της ΔΕΗ και είναι κάθετα αντίθετος με την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ (Α.Δ.Σ. 728/2013) και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκχώρηση του αγαθού της ενέργειας σε ιδιώτες" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger