Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕ ΒΑΘΟΣ 73 ΜΕΤΡΩΝ Βρέθηκε το βυθισμένο σκάφος στο Φαρμακονήσι - Ανασύρθηκαν 7 πτώματα μεταναστών

Επτά νεκροί μετανάστες ανασύρθηκαν από το σκάφος που βυθίστηκε στο Φαρμακονήσι, στις 20 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρυμούλκησής του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Βρέθηκε το βυθισμένο σκάφος στο Φαρμακονήσι - Ανασύρθηκαν 7 πτώματα μεταναστών
Δεκαοκτώ ημέρες μετα το ναυάγιο, κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του δουλεμπορικού τουρκικού σκάφους, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - με τους διασωθεντες να μιλούν για επιχειρηση παράνομης επαναπροωθήσης τους στα τουρκικά ύδατα και τις ελληνικές αρχές να το αρνούνται- την Πέμπτη το ωκεανογραφικό σκάφος "Στράβων" του Πολεμικού Ναυτικού, εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους κοντα στη βραχονησίδα του Φαρμακονησιου.
Την Παρασκευη το πρωί και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας ανακρίτριας, κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο.
Οι δύτες, αρχικά εντόπισαν μέσα σε μικρό χώρο του τουρκικού σκάφους, που ναυάγησε στις 20 Ιανουαρίου, τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων. Ενός άνδρα, μιας γυναίκας και δύο παιδιών. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως "λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger