Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για ξενώνες στη Μαγνησία KAI επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ

alt
Προκαταρκτική εξέταση σχετικά με το αν έχουν δοθεί κονδύλια επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ για την αποπεράτωση ή κατασκευή ακινήτων χωρίς να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κ. Αγορίτσα Καράτζιου.

Μετά από παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Εισαγγελέας Βόλου ζήτησε από το ΣΔΟΕ να ερευνήσει αν υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία ξενώνων στη Μαγνησία, που έλαβαν επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και αν προκύπτει ότι λήφθηκαν κονδύλια και δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που προορίζονταν.
Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία απετέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την κατασκευή εξοχικής κατοικίας, συγγενικών προσώπων του Μιχάλη Λιάπη.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Ευρυτανίας, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδοτήσεων του Μιχάλη Λιάπη.
Από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κλήθηκαν οι Εισαγγελείς Εφετών της χώρας για τα εξής: «να παραγγείλετε τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειάς σας να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων απάτης (άρθρο 386 ΠΚ) ή απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (άρθρο τέταρτο του Ν. 2803/2000), σε περίπτωση δε που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων, να ασκήσουν τις δέουσες ποινικές διώξεις και να μας ενημερώσετε εν καιρώ περί του αποτελέσματος των ερευνών αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger