Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Δημιουργικός πυρήνας στη Σκιάθο

Δημιουργικός πυρήνας στη Σκιάθο   Πόλος έλξης δεκάδων φίλων της δημιουργίας είναι το Πολιτιστικό Εργαστήρι που λειτουργεί στη Σκιάθο, το οποίο έχοντας διανύσει με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερα από 230 άτομα να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των αγγέλων αποχαιρέτησε για το διάστημα των γιορτών τους μικρούς του μαθητές, το Πολιτιστικό Εργαστήρι. Τη γιορτή επιμελήθηκαν η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου και η δασκάλα του Εργαστηρίου ζωγράφος Δέσποινα Μιτζέλου.
Φέτος  λειτουργούν τμήματα: Εικαστικών, 
αγιογραφίας, ζωγραφικής, comics, εκμάθησης κιθάρας, βοτανολογίας, μεικτών τεχνικών, κοπτικής ραπτικής και κεραμικής.  Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο αλλά και σύγχρονο.                    
 Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το  Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως  μόνη πηγή εσόδων είχε τη συμβολική συνδρομή των μαθητών, η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα.    
Με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αλλά και την προβολή του έργου του Εργαστηρίου, φέτος για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το ημερολόγιό του, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 5 ευρώ από τα μέλη της ομάδας.
Μελλοντικός στόχος  είναι να  αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται,  να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν, αλλά και να μπορέσουμε  να ενισχύσουμε τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο. «Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, είναι απαραίτητη η συνεργασία  και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου (στέγης,  υλική ή εθελοντικής εργασίας), υπογραμμίζει η
ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου. Παράλληλα υπογραμμίζεται η εθελοντική στήριξη των διδασκόντων: Σταύρου Τσιμπλιαράκη, Γιάννη Μιτζέλου, Στάθη Κουμιώτη, Μαρίας Καλατζή, Χρύσας Διολέττα, Δέσποινας Μιτζέλου, Βούλας Χονδρονικολή, Τόμεκ Γιοβάνη,  Άννας Δεληγιάννη, Νίκου Πασχάλη, Αντώνη Κισσουρά, Κωνσταντίνου Κουτούμπα.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς και της αισιοδοξίας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους, που αφειδώλευτα και με ενθουσιασμό  το στηρίζουν, γεγονός που ενθαρρύνει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσουν δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger