Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Λουκέτο στη μεγαλύτερη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, η άλλοτε πανίσχυρη ΤΟ Μασταμπά Ηρακλείου, ετοιμάζεται να βάλει... λουκέτο!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr, η ΤΟ που τις παλιές καλές εποχές -και όχι πολύ μακρινές- του ΠΑΣΟΚ αριθμούσε μέχρι και 16.000 μέλη καταρρέει υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά έξοδα (ενοίκιο, ηλεκτρικό κλπ).

Η απόφαση για "κλείσιμο" έχει παρθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ εδώ και καιρό από τη συντονιστική της ΤΟ, αφού δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα στον ιδιοκτήτη, αλλά τελικά μερικοί ρομαντικοί, ιδεολόγοι, στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν και ζήτησαν να δοθεί η τελική έγκριση από την Ολομέλεια!
Έτσι, από τις Κεντρικές και Νότιες Συνοικίες συγκαλείται έκτακτη ολομέλεια στις 8 Ιανουαρίου, στις 6.30 το βράδυ, η οποία εκτός από την "πολιτική συζήτηση" έχει ως βασικό θεμα τη "μετακόμιση" της ΤΟ στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης, δίπλα στην παλιά ακαδημία του Ηρακλείου.
Στην πραγματικότητα δηλαδή καλούνται τα στελέχη να αποφασίσουν λουκέτο και μεταφορά του... αρχείου στη Νομαρχιακή, κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 40 ετών για την οργάνωση που καθόριζε εν πολλοίς τις πολιτικές στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
“Ναι, μοιάζει με το κύκνειο άσμα του ίδου του ΠΑΣΟΚ το επικείμενο λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει η μεγαλύτερη κομματική οργάνωση της Ελλάδας. Και είναι περίεργο γιατί ακόμη έχει μέλη, πολλά μέλη” λέει στο CRETALIVE ένα από τα παλιά και έμπειρα μέλη της οργάνωσης που παρακολουθεί με θλίψη τις εξελίξεις. "Και είχαμε μείνει όλοι με την αίσθηση ότι το Καλοκαίρι που είχαμε βάλει κάποια χρήματα όλα είχαν τακτοποιηθεί", αναφέρει με νόημα, ζητώντας εξηγήσεις.
Όπως επισημαίνει το cretalive.gr, η ΤΟ Μασταμπά ήταν και σημείο αναφοράς για όλους τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, από τον Παπανδρέου μέχρι τον Βενιζέλο, και έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του κόμματος, κυρίως στις συνεδριακές διαδικασίες, αφού έστελνε πάντα τους περισσότερους από όλες τις οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger