Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Σχιζοφρενική η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

«Η πιο αντιευρωπαϊκή δύναμη»

Σαμαράς: Σχιζοφρενική η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ
«Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν» είπε αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντάς τον ως την πιο αντιευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές χαρακτήρισε σχιζοφρενική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ και τον κατηγόρησε ότι η ηγεσία του, αλλά λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια "σχιζοφρενική" προσέγγιση. Άλλα λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές το 2015 η κυβέρνηση δεν θα προκηρύξει εκλογές και υποδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, λόγω της μη συμφωνίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίδοση των «φιλο-ευρωπαϊκών» δυνάμεων, αλλά και της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

«Θα πάνε πολύ καλά όλες οι φίλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις. Και το κόμμα μου θα πάει πολύ καλά» σημείωσε, δείχνοντας ότι δεν τον επηρεάζουν οι τελευταίες αρνητικές δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ.

Ακόμη, στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «εξτρεμιστική οργάνωση».

«Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν» είπε, υπερασπιζόμενος το έργο της Δικαιοσύνης που είναι-όπως ανέφερε-ανεξάρτητη και κάνει την δουλειά της, ενώ συμπλήρωσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Σχετικά με τη λύση που θα υπάρξει για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο, και αφού οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από τη Eurostat, ενώ διευκρίνισε πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger