Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μήλος: Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, ενώ στην σκόπελο όλοι στα παζάρια τους εμ βεβαία αφού έχουμε δημοτικές εκλογές .και πρέπει να πάρουμε καρέκλες ...αρε σανίδα που θέλετε ….

Μήλος: Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στο υποκατάστημα του ΙΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επιστολές  διαμαρτυρίας στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Μήλο η απόφαση του ΙΚΑ να κλείσει το μοναδικό υποκατάστημα του Ιδρύματος στο νησί.

Τοπικοί φορείς, το Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου, τα εργατικά σωματεία, αλλά και επιχειρηματικοί φορείς οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο νησί, ενώ έστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, όπως και στον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Στο ψήφισμά τους καταγγέλλουν την απόφαση και υπογραμμίζουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και του κέντρου υγείας.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

Μήλος, 18 Ιανουαρίου 2014 - Κύριε Υπουργέ, Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου και οι τοπικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία και οι επιχειρηματικοί φορείς διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο. Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω υποχρηματοδότησης. Τα ήδη αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την υγεία μας, θα ενταθούν με την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και όσοι έχουν την χρηματική δυνατότητα θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, οι δε άλλοι θα αναγκαστούν να παραμελήσουν την υγεία τους.


Σας ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου, την μεγάλη δαπάνη σε χρήμα και τον χρόνο που απαιτείται για την αναζήτηση υπηρεσιών υγείας στην Αθήνα, πολύ περισσότερο που η Μήλος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Κυκλάδων. Στην ανασφάλεια που δημιουργεί η ανάγκη διακομιδής ασθενών μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατά του χειμερινούς μήνες έχει προστεθεί τώρα η ανασφάλεια από την σταδιακή αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, πρώτα με την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας και τώρα με την κατάργηση υπηρεσιών του ΙΚΑ. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά και την σοβαρή επιδείνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που επιδεινώνουν έτι περαιτέρω τις συνθήκες απομόνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger