Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην πρόσληψη ανάπηρου υπαλλήλου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΣΑ πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μαζί με τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την άρνηση του Οργανισμού να προσλάβει ανάπηρο που είχε επιλεγεί μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Κάτω από τη δυναμική τους παρέμβαση, ο οικονομικός υπεύθυνος της διοίκησης του ΟΑΣΑ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης του εργαζόμενου.
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων είχε ως εξής:
«Η καλή χρονιά από την πρώτη μέρα φαίνεται για τους αναπήρους! Όσοι από τους ελάχιστους καταφέρουν να μπουν σε δουλειά έστω και μέσω αυτών των άθλιων δουλεμπορικών κοινωφελών προγραμμάτων, τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ, τους κρίνουν ακατάλληλους για εργασία επειδή είναι ανάπηροι.
Ντροπή και αίσχος.
Προσέλαβαν ανάπηρο πτυχιούχο του Παντείου μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και ενώ είχε όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τη θέση διοικητικού στον ΟΑΣΑ, του δήλωσαν ότι είναι ανίκανος προς εργασία και δεν τον προσλαμβάνουν.
Πέρα από τα οξυμένα προβλήματα που κυριολεκτικά μας πνίγουν, το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι νέοι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σύμφωνα με στοιχεία, στους ικανούς προς εργασία αναπήρους έχει ξεπεράσει το 95%.
Τη Δευτέρα 30/12/13 κάλεσαν το συνάδελφο Αντώνη Κοκολάκη, πτυχιούχο της Παντείου, από τα κεντρικά του ΟΑΣΑ για να πιάσει δουλειά, γιατί έχει προσληφθεί στη θέση ΔΕ διοικητικού. Σήμερα παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ με το σχετικό χαρτί διορισμού του ΟΑΕΔ. Αφού στην αρχή έβαλαν διάφορα προσχώματα για να μην πάρει τη θέση, το απόγευμα τον πήραν στο σπίτι και του είπαν ότι επειδή είναι ανάπηρος δεν προσλαμβάνεται.
Όλα αυτά επειδή τις θέσεις διοικητικών του ο ΟΑΣΑ θέλει να τις χρησιμοποιήσει ως "κυνηγούς κεφαλών" ελεγκτές στα λεωφορεία.
Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:
Λέμε όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στο συνάδελφό μας και συνολικά στους αναπήρους, το να πετιούνται έξω ακόμα και από αυτά τα προγράμματα, προγράμματα εκμετάλλευσης και σύγχρονης σκλαβιάς.
Ας σημειωθεί ότι οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες δεν μοριοδοτούνται σε κανένα από αυτά τα προγράμματα, όπως έχει καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ το τελευταίο διάστημα.
Απαιτούμε:
  • Άμεσα διορισμό του συναδέλφου και των άλλων που τυχόν αποκλείστηκαν για ανάλογους λόγους.
  • Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους.
  • Δημόσιες και φτηνές μαζικές συγκοινωνίες για όλο το λαό.
  • Δωρεάν μετακίνηση για ΑΜΕΑ, ανέργους, μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους.
  • Να μην κλείσει το ειδικό τμήμα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ της ΕΘΕΛ. Αναβάθμιση τώρα με βάση τις ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger