Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Να στήσουμε ανδριάντες σε Α. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα


Ο Αντώνης Σαμαράς εξηγεί στους υπουργούς του
τις φοβερές θυσίες των πολιτών που πληρώνουν
με «αίμα» τη σωτηρία τους εντός του ευρώ
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έλεγε ο λαός μας εξαίροντας την προνοητικότητα. Τώρα δεν το πολυλέει πια, βέβαια, γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι που μαγειρεύουν μόνο όποτε έχουν, αλλά μη χαλάμε τις καρδιές μας τέτοιες γιορτινές μέρες – άλλωστε δεν είναι το θέμα μας το τσουκάλι.

Το θέμα μας είναι η προνοητικότητα. Δεν γίνεται να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής. Μην καταντήσουμε και σαν το ΠΑΣΟΚ, που πρώτα υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την υγεία και έπειτα κάνει εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση. Σε καμία περίπτωση.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε μια πρόταση, που...
δεν πρέπει να αγνοηθεί. Πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορικό λάθος να μην αναγνωριστούν οι δύο πιο προβεβλημένοι υπουργοί της δικομματικής κυβέρνησης όσο είναι ακόμη εν ζωή. Θα είναι εγκληματικό να περιμένουμε να τους κάνουμε ανδριάντες μετά θάνατον και να τους απολαύσουν μόνο οι επόμενες γενιές.
Κι επειδή από αρχαιοτάτων χρόνων η συντριπτική πλειονότητα όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά βασανίζεται για την υστεροφημία της, έχουμε κάποιες ιδέες για το πώς θα τους καταγράψει η ιστορία. Ιδέες, που ενδεχομένως να τους βοηθήσουν.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο υπουργός των Οικονομικών πιθανότατα στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο της νεότερης ιστορίας της χώρας και είναι δεδομένο ότι, με κάποιο τρόπο, θα γραφτεί στα κιτάπια της. Αφενός για την πρωτοφανή ακραία φτώχεια των πολιτών, των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, αφετέρου για τη μεγαλοψυχία και τις χάρες που κάνει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, όπως άλλωστε αποκαλύπτουμε και στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του UNFOLLOW 25 που κυκλοφορεί.

Ενδιαμέσως, όμως, υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να του αναγνωριστούν. Καταρχάς βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται σε καθημερινή βάση. Δεν μπορεί, κάποτε θα την πετύχει. Έπειτα, υποστηρίζει με σθένος ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ενώ ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για φοβερές θυσίες των πολιτών που πληρώνουν με «αίμα» τη σωτηρία τους εντός του ευρώ.

Και βέβαια, ο Γιάννης Στουρνάρας θα μείνει στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου γιατί, παρότι το μέτρο της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είχε ως άμεσο αποτέλεσμα θανάτους πολιτών, το πολύ επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, αλλά και τελικά τη μείωση των εσόδων στα ταμεία του κράτους, ο ίδιος δεν έκανε βήμα πίσω: δεν υπέκυψε στο λαϊκισμό και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου γιατί δεν θα αφήσει αυτός τους επιτήδειους κατόχους θερμαινόμενων πισινών να τις ζεσταίνουν φτηνά!

Ε, δεν του αξίζει ένας ανδριάντας;

Δίπλα στον ανδριάντα του Γ. Στουρνάρα δικαιωματικά θα πρέπει να στέκεται αγέρωχος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο άνθρωπος που έκλεισε νοσοκομεία και σε όσα έμειναν ανοιχτά έβαλε είσοδο. Ο υπουργός που εμπορευματοποίησε πλήρως την υγεία. Ο πολιτικός που στην αρχή βάζει στοίχημα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και μετά δηλώνει ότι για τις «αυτονόητες» απολύσεις δεν θα του κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ ως το μεγαλύτερο τρολ της πολιτικής σκηνής της χώρας. Το αντιπαρερχόμαστε. Επί των ημερών του, η είσοδος στα νοσοκομεία είναι πιο ακριβή από την είσοδο σε νυχτερινό μαγαζί της παραλιακής – λίγο είναι αυτό; Δηλαδή τι θέλετε; Να πληρώνετε πιο φτηνά για την υγεία σας από ό,τι για τη διασκέδασή σας; Έβαλε και καπέλο ένα ευρώ σε κάθε συνταγή. Έτσι, γιατί δεν μπορείς να εκτιμήσεις τη δωρεάν υγεία άμα δεν την πληρώσεις.

Τώρα κάτι λεπτομέρειες, όπως οι άνθρωποι που πεθαίνουν από μαγκάλια, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι ασθενείς που αποκλείονται από τη δωρεάν υγεία ή πεθαίνουν αβοήθητοι, δεν μας απασχολούν. Ως γνωστόν, την ιστορία τη γράφουν οι νικητές και οι κκ Στουρνάρας και Γεωργιάδης είναι νικητές της ζωής…

Προτείνουμε, λοιπόν, οι δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί της δικομματικής κυβέρνησης να γίνουν οι πρώτοι που θα αποκτήσουν τους δικούς τους ανδριάντες εν ζωή. Στην πραγματικότητα πριν καν να αποσυρθούν από την πολιτική ζωή. Κι επειδή τίποτα δεν πρέπει να μένει στην τύχη του, έχουμε πρόταση και για την εικονογραφία.

Φανταζόμαστε τον ανδριάντα του Στουρνάρα να κρατά ένα φυσερό για να διώχνει την αιθαλομίχλη πάνω από την πόλη και δίπλα του τον Άδωνι σε ρόλο πορτιέρη, να κόβει εισόδους σε κάποιο νοσοκομείο «δωρεάν περίθαλψης». Να δημιουργήσουμε ένα νέο τοπόσημο στην πόλη, καθώς είναι σίγουρο ότι κόσμος πολύς θα συνωστιστεί γύρω από τους ανδριάντες για να αποτίσει φόρο τιμής –με το δικό του μοναδικό τρόπο– στους δύο μεγάλους πολιτικούς άνδρες. Και τα τσολιαδάκια πια τα έχουν βαρεθεί οι τουρίστες, ας αναζωογονήσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αυτής της πόλης. Δεν αξίζουν ο Στουρνάρας κι ο Γεωργιάδης να ταξιδέψουν στα πέρατα της Οικουμένης ως γύψινα αντίγραφα;

Ίσα που προλαβαίνει ο κ. Καμίνης να το εντάξει στις πολυποίκιλες δράσεις του για τη σωτηρία της πρωτεύουσας από τη μιζέρια της κρίσης.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος από unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger