Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις δίκες για τα διόδια




Στις 15 και 31 Ιανουαρίου και στις 10 και 21 Φεβρουαρίου,  οδηγούνται στα δικαστήρια της Λάρισας πάνω από 80 πολίτες από τον Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία, μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2011 κατά των παράνομων και εξοντωτικών τελών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.


Κατηγορούνται για διέγερση «σε διάπραξη πλημμελήματος», δηλαδή για ηθική αυτουργία! Πρόκειται για μια συντονισμένη επιχείρηση ποινικοποίησης ενός μαζικού κοινωνικού κινήματος, που στηρίζεται σε έωλες κατηγορίες, αφού το κατηγορητήριο βασίζεται  στο Άρθρο 184/1951 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια, με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Το άρθρο ανασύρθηκε από τις πιο μαύρες σελίδες του αντιδραστικού μετεμφυλιακού νομικού οπλοστασίου, με στόχο την καταστολή,  τρομοκράτηση και ποινικοποίηση μαζικών πολιτικών κινημάτων, και φίμωση  κάθε φωνής αντίστασης, ενώ αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση εναντίον κατηγορούμενων δημοσίων υπαλλήλων, αυτοί τίθενται ενδεχομένως σε αργία με το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας.
Επί πλέον, οι δίκες γίνονται λίγο μετά την νέα αύξηση στις τιμές των διοδίων και την νέα  κρατική ενίσχυση (βαρύ  τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες) για την επανεκκίνηση των εγκαταλειμμένων από τους εργολάβους αυτοκινητόδρομων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των κινημάτων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, και καλεί τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που διώκονται άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger