Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛ/ΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που αναίτια έκαναν χρήση χημικών και δρακυγόνων, εξελίσσεται η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο ύψος των διοδίων Πυργετού, κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Έβρο, Λαμία και άλλες πόλεις βρίσκονται στο σημείο, μαζί με τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας, οι οποίοι απηύθηναν και το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα συναδέλφων τους.
Παρούσα είναι και αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΟΛΜΕ με επικεφαλής τον Θ. Κοτσιφάκη ενώ συμμετέχει και αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων.


Οι διαμαρτυρόμενοι προέβησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν από Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται στην άλλη πλευρά των διοδίων όπου έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και η διαμαρτυρία εξελίσσεται σε δυο σημεία διαγωνίως και εκατέρωθεν των διοδίων.


Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς της Λάρισας, η διαμαρτυρία τους θα ολοκληρωθεί με πορεία που θα γίνει στην πόλη, όταν επιστρέψουν από τα διόδια Πυργετού.

Όπως είναι γνωστό, τον ερχόμενο Μάρτιο εκπνέει το 8μηνο της διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν περισσότεροι από 1.800 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, προκύπτει πως τουλάχιστον 400 καθηγητές δεν θα επανατοποθετηθούν σε φορείς, είτε του υπουργείου Παιδείας είτε του υπ. Εσωτερικών και συνεπώς θα απολυθούν.

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις, με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, «όταν η αδικία γίνεται «νόμος και τάξη», τότε οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων ισοπεδώνει το δημόσιο σχολείο. Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%. Ζούμε σε μια εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και υποβαθμίζεται - απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και ο παιδαγωγικός του ρόλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου