Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ
 
Σημαντική ημέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια χαρακτήρισε τη σημερινή η δήμαρχος της πόλης, Έφη Αποστολάκη. Με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η κα. Αποστολάκη, η οποία ήταν παρούσα στις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, είπε ότι «ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι νέες εγκαταστάσεις της ΑΕΚ θα δώσουν ζωντάνια και ζωή στην πόλη.


«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τις γεωτρήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στο χώρο που θα γίνει το γήπεδο, ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα ξεκινάνε με τους καλύτερους οιωνούς για ένα σπουδαίο έργο», είπε η κα. Αποστολάκη, η οποία παραδέχθηκε ότι «επί δέκα χρόνια η έλλειψη γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε νεκρώσει την περιοχή. Πλέον θα αποκτήσει και πάλι τη ζωντάνια που τόσο της είχε λείψει. Με δεδομένο μάλιστα ότι εκτός του γηπέδου θα υπάρχει μουσείο και άλλες εγκαταστάσεις, θα υπάρχει και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η εγκατάσταση δεν θα λειτουργεί μόνο μ΄ια Κυριακή αλλά σε καθημερινή βάση και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη μας».

Η κα. Αποστολάκη εκτιμά ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2015, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν θέματα «διαδικαστικού χαρακτήρα που πρέπει να λυθούν. Οι εγκρίσεις και οι απαντήσεις που πρέπει να πάρουμε για διάφορα θέματα από το Δημόσιο, προκαλούν κάποιες καθυστερήσεις. Σε δύο μήνες περιμένουμε την άδεια οικοδομής ενώ παράλληλα προχωράει και η περιβαλλοντική μελέτη και όχι μόνο. Είμαι σίγουρη ότι μέχρι το 2015 το γήπεδο θα δοθεί στην πόλη και στην ΑΕΚ».

Σχετικά με τη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος στην εκτέλεση του έργου είπε ότι «έχει ζητήσει από την περιφέρεια τη δέσμευση 20 εκατομμυρίων ευρώ με απώτερο σκοπό την ανέγερση του γηπέδου. Από κει και πέρα, όμως, θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας θα σταθεί στο πλευρό της ΑΕΚ όπου μας ζητηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger