Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ !! ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ??



Σε μεγάλα ποσοστά ανέρχονται οι πιθανότητες για να έχουμε Αλκυονίδες μέρες σε όλη την χώρα μας, στην καρδιά του χειμώνα και κυρίως μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Οι Αλκυονίδες, είναι ουσιαστικά και με απλά λόγια, ένα διάστημα μερικών ημερών με καλοκαιριά, ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που μπορεί να έρθει μέσα στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τα μέσα του Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της συσσώρευσης αντικυκλώνων που εμποδίζουν τα καιρικά φαινόμενα και τις ψυχρές αέριες μάζες με κρύο να κινηθούν προς την περιοχή μας.

Αντίθετα ευνοείτε η μεταφορά υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα διαρκέσει για κάποιες μέρες μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, καθώς από εκεί και μετά, ο χειμώνα θα έρθει για πρώτη φορά φέτος, με πολύ άγριες διαθέσεις. Πέρυσι αλκυονίδες μέρες δεν είχαμε στην χώρα μας, ωστόσο φέτος φαίνεται να έχουμε. Συνήθως όταν έχουμε μέσα σε ένα χειμώνα αλκυονίδες μέρες, έχουμε κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα και αρκετές χιονοπτώσεις. Ως τώρα δεν τις έκανε, οπότε πιθανό είναι να τις κάνει στα τέλη Ιανουαρίου και μέσα στον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger