Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 96η συνεδρίαση, Δευτέρα 27.1.14

Την πρόταση του εισαγγελέα Σ. Μπάγια, που εισηγήθηκε να ζητήσει το δικαστήριο τις δύο πρωτόδικες αποφάσεις για την υπόθεση του Χαλανδρίου, έκανε δεκτή το τρομοδικείο και με απόφασή του ζήτησε να προσκομισθούν σ’ αυτό οι αποφάσεις 4199/2011 και 5461/2012.
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση κύλησε με τη ρουτινιάρικη διαδικασία να κοιτούν οι κατηγορούμενοι και μερικοί από τους συνηγόρους χιλιάδες φωτογραφίες των «ευρημάτων» σε σπίτια της οργάνωσης και των κατηγορούμενων καθώς και από το συμβάν της Πεύκης, όπου υπήρξε εμπλοκή του Θ. Μαυρόπουλου με δύο αστυνομικούς. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι το 80% των φωτογραφιών δεν έχουν καμία αξία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά από τη στιγμή που μας τις έστειλαν θα τις δούμε. Με το γνωστό σαρκαστικό του χιούμορ ο Σπ. Φυτράκης αναρωτήθηκε αν στο φωτογραφικό υλικό η Αντιτρομοκρατική έβαλε και φωτογραφίες από μοντέλες!

Δυο παρατηρήσεις έκανε ο Κ. Παπαδόπουλος. Πρώτον, ότι και από τις φωτογραφίες της αστυνομίας επιβεβαιώνεται ότι το σπίτι στο οποίο κατοικούσε είχε μόνο μια είσοδο. Καταρρέει έτσι ο ισχυρισμός των αντιτρομοκρατικάριων, ότι το σπίτι είχε δήθεν δύο εισόδους, με την πίσω να αποτελεί δήθεν έξοδο διαφυγής. Δεύτερον, ότι από τις φωτογραφίες της κλειδαριάς και της εισόδου φαίνεται ότι τα ΕΚΑΜ έκαναν μεγάλη ζημιά την ώρα που μπούκαραν στο σπίτι, γιατί δεν είχαν μαζί τους κλειδαρά.

Ο Χρ. Τσάκαλος αναφέρθηκε στην παραποίηση που έκανε η Αντιτρομοκρατική στις πινακίδες ενός κλεμμένου από την οργάνωση NISSAN SUNNY. Οπως είπε, αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου, που φέρει τις πλαστές πινακίδες πάνω στις οποίες είχε κολληθεί μια σφραγίδα, και τις δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν χωριστά τις πινακίδες, θα παρατηρήσει ότι έγινε επέμβαση στη μία πινακίδα. Η Αντιτρομοκρατική αφαίρεσε τη μία από τις δύο σφραγίδες. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν το αναφέρει επειδή θα έχουν διαφορετική ποινική μεταχείριση, αλλά για να καταδειχτεί ο ρόλος της Αντιτρομοκρατικής και να δημιουργηθεί μια  παρακαταθήκη για τους νέους αγωνιστές. Υπενθύμισε ακόμη την επισκευή ενός όπλου της οργάνωσης από την Αντιτρομοκρατική, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι αυτή κάνει επεμβάσεις στα πειστήρια.

Ο εισαγγελέας που κάνει συχνά «επιθέσεις φιλίας» στα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρατηρητικότητα του Χρ. Τσάκαλου.

Η πρόεδρος Μ. Τζανακάκη ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις του Φλεβάρη που θα γίνουν στις 6, 7,10, 13, 17, 20, 24, 27 και 28.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 30 Γενάρη.
ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/20839.Νέα-δίκη-ΣΠΦ-πακέτο-με-άλλες-υποθέσεις---96η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger