Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο Π. Μουτσινάς για το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Που μετατρέπεται από 6θέσιο σε 4θέσιο

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρόθεση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Με την εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής επεσήμανε:
Κύριε Υπουργέ,

Η έντονη διαμαρτυρία του κ. Δημάρχου εκφράζει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι ορεινές και νησιώτικες περιοχές, και αναδεικνύει την αγωνία που αισθάνονται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για το μέλλον των παιδιών τους.
Ακόμη και αν η μνημομιακή πολιτική «που έχει καταργήσει τις αξίες στο όνομα ψυχρών αριθμών και ανόητων αναλογιών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, επιτάσσει την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, θα πρέπει να επανεξεταστεί η περίπτωσή του, όπως και άλλων παρόμοιων σχολείων, και να καταργηθεί κάθε τυφλός αλγόριθμος που διαρρηγνύει την κοινωνική και εθνική συνοχή.

Επικουρικά, επίσης, σας κάνουμε την πρόταση, ώστε τα νέα κονδύλια που προέρχονται από τους λογαριασμούς στους οποίους επιστρέφονται χρήματα που προέρχονται από εγκληματικές πράξεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου, και τα οποία σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση θα διατεθούν στην Υγεία και στην Παιδεία, να κατευθυνθούν για ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στον τιτλο να γραψεις το "δημοτικο σχολειο Γλωσσας" κυριε Ηλια
Πολυ το τραβας το με το σκοινι.
Προσεχε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΦΑΣ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΣΗΣ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΤΑ

Powered By Blogger