Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Μη Μιλάς

Διακομιδή ασθενών από το Λιμενικό από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου,


  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
• 64χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 4

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Γιατί απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος από το Ριζοσπάστη; Πληροφορίες από δω κι από κει αναφέρει το ρεπορτάζ, μιας και ούτε η Κεντρική Επιτροπή -που φέρεται να αποφάσισε την απομάκρυνσή του από το κομματικό όργανο-, ούτε η διεύθυνση της εφημερίδας, ούτε και ο ίδιος έχουν μιλήσει ακόμα επισήμως. Ούτε έχουν διαψεύσει πάντως τόσο ο απολυθείς, όσο και οι απολύσαντες τη σχετική είδηση που μεταδίδεται από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Που σημαίνει ότι όντως ο γνωστός δημοσιογράφος δεν ανήκει πλέον στην "οικογένεια" του Ριζοσπάστη.
Κυκλοφορεί η εκδοχή ότι ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει την ατομική σύμβαση η οποία περιόριζε το μισθό του στα όρια του κομματικού μισθού, αποποιούμενος όμως ταυτόχρονα οποιασδήποτε αμοιβής. Κάτι δηλαδή σαν: Δεν υπογράφω αυτό που ζητάτε, αλλά θα δουλεύω για το κόμμα δωρεάν. Αν όντως έτσι συνέβη τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα πει επ' αυτού το κόμμα. Όπως επίσης θα έχει ενδιαφέρον να εξηγηθεί για ποιο λόγο ασχολήθηκε με την απομάκρυνση Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη η Κεντρική Επιτροπή, παρακάμπτοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας.
Όπως και να έχουν τα πράγματα -και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, γρήγορα θα γίνουν όλα γνωστά- η ουσία είναι μία: Η πολεμική στο Μπογιόπουλο, η κατάργηση της στήλης του από το Ρίζο και τελικώς η απομάκρυνσή του από την εφημερίδα, έχουν να κάνουν με τις απόψεις του. Απόψεις, να θυμίσουμε, νόμιμα διατυπωμένες, με βάση το καταστατικό του κόμματος, στον επίσημο προσυνεδριακό διάλογο. Οι οποίες λίγο πολύ εγκαλούσαν την καθοδήγηση για σεχταριστική γραμμή και πρότειναν μια ευρύτερη αντίληψη για τις συμμαχίες και την ενότητα. Και στις οποίες -καλό είναι να θυμηθούμε- έσπευσαν να απαντήσουν με ομοβροντία πολεμικών άρθρων γνωστά κομματικά στελέχη.

Μ. Χρυσοβελώνη: Να παραιτηθεί τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης! Δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης στην υγεία.



Την παραίτηση του Υπουργού Υγείας ζητά με δήλωσή της μετά τα τραγικά γεγονότα στη Ζαγορά Πηλίου, όπου την 28η Οκτωβρίου ο αγροτοσυνεταιριστής Διονύσης Βαλασσάς περίμενε με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας περίπου τέσσερις ώρες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να διακομισθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, αφού οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. ’’

Το μεσημέρι της Κυριακής στο παλιό Λιμάνι Σκοπέλου 3:00 μ.μ.

Click Me!
 
Εκδήλωση για την έκλειψη Ηλίου
Το μεσημέρι της Κυριακής στο παλιό  Λιμάνι Σκοπέλου  3:00 μ.μ.
Από την εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου
Το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και από την Ελλάδα μια έκλειψη ηλίου. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Συγκεκριμένα στην Σκόπελο  η έκλειψη θα διαρκέσει περίπου από τις 15:06 έως τις 16:00.
Κυριακή 3/11 στις 3 το μεσημέρι εκδήλωση για να παρατηρήσουμε μαζί την ηλιακή έκλειψη από το παλιό λιμάνι Σκοπέλου. Θα υπάρχουν ειδικά τηλεσκόπια με ασφαλή ηλιακά φίλτρα. Παρά τη μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου (10%), η έκλειψη αξίζει να παρατηρηθεί καθώς δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για ενάμιση ακόμα χρόνο. Σας προτείνουμε να μην αργήσετε να προσέλθετε καθώς η έκλειψη θα διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα!
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί να μην παρατηρηθεί η έκλειψη χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά κοιτάζετε με τα μάτια σας. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες  για όλο το κοινό.
Υπεύθυνος εκδήλωσης  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μέλος της εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου
 
 

Ποιες σκοπελίτικες επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν


Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας- Στερεάς, τα ονόματα των Θεσσαλικών επιχειρήσεων και οι προϋπολογισμοί των σχετικών έργων, που επιλέχτηκαν προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών».

Μαζί με αυτά δημοσιοποιήθηκαν και τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν επιλέχτηκαν.
Δείτε τους σχετικούς καταλόγους στο σχετικό

Olympiacos vs. Bayern Munchen

Atromitos Athens vs. Fostiras

Αρης vs. Ολυμπιακός Βόλου - 31 Οκτώβριος 2013 -Aris Thessaloniki vs. Olympiacos Volos

AO Xanthi vs. Iraklis Saloniki

OFI Crete vs. Kallithea

Chania FC - Asteras Tripoli

Veria vs. Iraklis Psachna

Panaitolikos vs. Kassiopi FC

Kalloni vs. Pierikos

«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!


«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!


«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…

Ξενοδόχοι εκβιάζουν εργαζόμενους με υπεύθυνες δηλώσεις... εξόφλησης

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει τους γνωστούς - άγνωστους ξενοδόχους που με διάφορα κόλπα αναγκάζουν στην ουσία τους εργαζόμενους.... να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχουν εξοφληθεί ενώ στην πραγματικότητα τους οφείλουν μισθούς, άδεια, επίδομα και δώρο Χριστουγέννων. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα καθώς και τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να δηλώνει ότι έχουν εξοφληθεί πλήρως. Το Σωματείο θα καταγγείλει τους συγκεκριμένους ξενοδόχους (που τυχαίνει να μην είναι λίγοι) στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, κύριο Κωνσταντίνο Μπούτσικο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Χειμερινό ωράριο και εκπτώσεις από αύριο

Στην εφαρμογή χειμερινού ωραρίου από αύριο, προχωρεί ο ΕΣΒ, υπενθυμίζοντας ότι την Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Μητσοτάκης: Κάτι σαν νόμος στρατιωτικός

«25.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ»
Στα λόγια «διαψεύδει», αλλά με πράξεις επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για διαθεσιμότητες και απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λήξη της αντιπυρικής περιόδου Η Σκόπελος εξακολουθεί να είναι το πιο «Πράσινο νησί του Αιγαίου»



Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2013 λήγει η αντιπυρική περίοδος 2013 ευτυχώς χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο μεγάλο συμβάν πυρκαγιάς με αρνητικά αποτελέσματα στο Νησί μας.
Η Σκόπελος εξακολουθεί να είναι
το πιο «Πράσινο νησί του Αιγαίου»
Ένα μέρος από την μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει και στον καθένα απλό πολίτη του νησιού αυτού, που με την προσοχή του και τη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις και Διατάξεις της Υπηρεσίας μας, βοήθησε ώστε να κρατήσουμε ανέπαφο το δάσος, τη στιγμή που άλλα μέρη της πατρίδας μας επλήγησαν σοβαρότατα.

Ένας από τους στόχους του Θεόδωρου Πάγκαλου πρέπει να είναι η κηδεία του να γίνει ένα τεράστιο πάρτι


Τον ρόλο που παίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του–μετά την χρεοκοπία της χώρας και την δική του «συνταξιοδότηση»- δεν είναι δύσκολο να τον αντιληφθεί κάποιος. Η Ελλάδα ήταν πάντα μια μπανανία. Ο Πάγκαλος θα κριθεί από την Ιστορία αλλά, για την ώρα, μοιάζει να πετυχαίνει έναν στόχο του. Ένας από τους στόχους του Θεόδωρου Πάγκαλου πρέπει να είναι η κηδεία του να γίνει ένα τεράστιο πάρτι. Όσο κι αν γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο τραγικό είναι να έχεις αυτή την αηδιαστική φάτσα και να πρέπει να την αντικρίζεις κάθε μέρα στον καθρέφτη και να την περιφέρεις στην κοινωνία, το μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες που ξεχειλίζει από τις δηλώσεις του Πάγκαλου πρέπει να οφείλεται και στο ότι έχει στόχο να μαζέψει όλους τους Έλληνες στην κηδεία του.

Μαντρί γεμάτο με ... κότες η ΚΟ της ΝΔ



Περισσότεροι από 50 βουλευτές ανάμεσά τους και η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον Γ.Στουρνάρα ζητώντας-επαιτώντας βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή στην φορολογία για τα μαντριά, τα θερμοκήπια κλπ.

Πέφτουν από τα σύννεφα...

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας τραγέλαφος με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων (μαζικές και εκτεταμένες) από την αμερικανική NSA σε βάρος και κυβερνήσεων και ηγετών κρατών της ΕΕ, ύστερα από τις αποκαλύψεις με έγγραφα (έτσι γράφει το «Σπίγκελ») που έκανε ο πρώην πράκτορας της NSA, Σνόουντεν.
Ορισμένες ηγεσίες των χωρών της ΕΕ εμφανίζονται θιγμένες και εξοργισμένες. Πιο θυμωμένη από όλους δείχνει η γερμανική πλευρά για τις παρακολουθήσεις σε βάρος της Μέρκελ και ακολουθεί η Γαλλία του Ολάντ. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση σχολίασε μόνο όσα είπε ο Πάγκαλος!

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 2000, ο Σουηδός Σβεν Γκόραν Έρικσον έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

N. Mαζιώτης: Δεν συμμετείχα σε ληστείες

N. Mαζιώτης: Δεν συμμετείχα σε ληστείες

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο Indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης δίνει την απάντησή του μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία υποστηρίζει ότι εμφανίζεται ο καταζητούμενος να συμμετέχει σε ληστεία τράπεζας στα Μέθανα.

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

Skopelos Pizza  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ


  • Περιοχή Σκόπελος >
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00

Ηρωική πρόκριση για τη Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή!

• Οι κυανόλευκοι πέρασαν στους 16 στα πέναλτι!
Ηρωική πρόκριση για τη Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή. Οι κυανόλευκοι "πέρασαν" στα πέναλτι στους 16 του κυπέλλου! Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 αλλά με ηρωική εμφάνιση και με τεράστια ψυχικά αποθέματα απέκλεισαν τον Πανθρακικό της Σούπερ Λίγκα από τη διοργάνωση.

Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα! Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών των Ακασού και Ισαάκ, βρέθηκε πίσω με 2-0 στο σκορ με κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και όμως τα κατάφερε! Πήρε τη μεγάλη πρόκριση!

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΛΕΡ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ. Ένας σύγχρονος (πραγματικός) ήρωας. Όχι σαν τα καραγκιοζάκια του “αντιαμερικανισμού”, http://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/cea4cea3ce91ce9bce99ce9ace99ce94ce97cea3.jpg?w=203&h=152κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες.
Σταύρος Λάλας. Πέρασε 14 χρόνια στις Αμερικανικες φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας. Δεν είχε διπλωματικό διαβατήριο, δεν πήρε δραχμή από το Ελληνικό κράτος, η οικογένεια του πείνασε, παρατημένη από μία εξουσία δοσίλογων που τον πρόδωσε.
Επειδή σε αυτή την χώρα έχουμε μάθει να λησμονούμε, εμείς θα υπενθυμίσουμε σε όλους το εξής:

Πράγματι: Αρκετά πιά με την αλητεία!..*

     * Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠαΣοΚ εναντίον όποιων του ασκούν κριτική κατέληγε:  ''..ας σκεφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας -που σήμερα επιχείρησε να συντηρήσει τη σκανδαλολογία- ότι έτσι μεταβλήθηκε σε ουρά του Καμμένου και αυτών που κρύβονται από πίσω του. Αρκετά πια με την αλητεία..''

     Όντως κύριοι του ΠαΣοΚ, αρκετά πιά με την αλητεία!

     Επί τριάντα χρόνια κάνατε την αλητεία επάγγελμα.
     Επί τριάντα χρόνια κάνατε την αλητεία πολιτική!
     Επί τριάντα χρόνια δεν σταματήσατε να ρίχνετε λάσπη, να χαρακτηρίζετε ανθέλληνες, προδότες και φασίστες όσους...
σας ασκούσαν την παραμικρή κριτική!

ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΨΕΥΤΗΣ Ή ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ;

pagalos


Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Πάγκαλο;
Μετά το “μαζί τα φάγαμε”, τώρα ήρθε και το “μαζί τ’ ακούσαμε”!
Ηλίθιος ή προβοκάτορας το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα και παραδειγματικά η Δικαιοσύνη;

Σκόπελος Ο Κοραής έλεγε ότι το ναυτικό της Σκοπέλου στα 1805 αποτελείτο από 35 καράβια, 525 ναύτες και 140 κανόνια

Σκόπελος
-----------
Η καρτποστάλ του Νίκου Στουρνάρα δείχνει την Παναγία του Πύργου, σήμα κατατεθέν της Σκοπέλου, ενός πανέμορφου νησιού των Σποράδων. Ένα νησί όπου η ομορφιά και η ιστορία πάνε χέρι-χέρι.

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης (30 Οκτ 2013)

Πανιώνιος - Νεπτούνας

ΠΑΟΚ - Άνκαρα Eurocup-Watch PAOK Thessaloniki BC vs TED Ankara Kolejliler Live 30.10

Eurocup, PAOK Thessaloniki BC – TED Ankara Kolejliler, Wednesday,
PAOK Thessaloniki BC TED Ankara Kolejliler

Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς

Ολυμπιακός - Μπελογκόριε Champions League

Πανθρακικός - Νίκη Βόλου Κύπελλο Ελλάδος - 2η φάση

Λεβαδειακός - Αστέρας Μαγούλας

Απόλλων Καλαμαριάς - Πανιώνιος

Απόλλων Καλαμαριάς - Πανιώνιος Κύπελλο Ελλάδος - 2η φάση

Αιγινιακός - ΠΑΣ Γιάννινα Κύπελλο Ελλάδος - 2η φάση

Διπλό χαράτσι στα αυτοκίνητα

Διπλό χαράτσι στα αυτοκίνητα
Διπλό χαράτσι στα αυτοκίνητα

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Σκόπελος. Εκτός γραμμής το ExpressSkiathos για τρεις μήνες !

Στον «Πρωτέα» πέφτει το βάρος της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Σποράδων   
Ρίχνει… άγκυρα για τους επόμενους τρεις μήνες το Express Skiathos το οποίο δεν θα εκτελεί δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων. Η πρωινή αναχώρηση από το Βόλο μένει κενή και το βάρος της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών πέφτει στον «Πρωτέα».

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ χωρίς κομμουνιστές


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε σήμερα την απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, με την αιτιολογία πως ο Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση της στήλης του Νίκου Μπογιόπουλου, «Ημεροδρόμος».

Δηλαδή, το ΚΚΕ απολύει έναν δημοσιογράφο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Powered By Blogger