Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαντρί γεμάτο με ... κότες η ΚΟ της ΝΔ



Περισσότεροι από 50 βουλευτές ανάμεσά τους και η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον Γ.Στουρνάρα ζητώντας-επαιτώντας βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή στην φορολογία για τα μαντριά, τα θερμοκήπια κλπ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι βουλευτές σημείωσαν πως ο υπουργός  δεσμεύτηκε ότι θα ακούσει προσεχτικά τις προτάσεις τους.
Πρόβλεψή μας: Θα τον ψηφίσουν ότι και να γίνει, είτε κάνει αλλαγές είτε δεν κάνει αλλάγές.
Το μαντρί είναι γεμάτο από ... κότες!
Μάλιστα ομάδα τουλάχιστον 30 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή συνυπογράφει πρόταση να παραταθεί για ένα χρόνο, δηλαδή να συνεχιστεί και το 2014, η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προκειμένου η κυβέρνηση να έχει χρόνο να επεξεργαστεί καλύτερα το σχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων!
Συγκεκριμένα, η ομάδα των βουλευτών της ΝΔ πρότεινε τη διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, μειωμένου δηλαδή κατά 10% και ταυτόχρονη αύξηση του φόρου πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Από την άλλη, περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία επικεντρώθηκε στον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης διευκρίνισε πως βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων μπορούν να γίνουν σε μία λογική βάση.
Έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι προαπαιτούμενο για αυτές τις βελτιώσεις, είναι η  διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Σε ερώτηση για ποιόν λόγο απέσυραν τη φορολόγηση στις στάνες, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα δημοσιονομικό όφελος. Τότε γιατί τις φορολογούσαν κια τις ανήγαγαν σε κορυφαίο θέμα της πολιτικής ατζέντας; Γιατί δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν;
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η οποία επιστρέφει στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως με τους δανειστές υπάρχει διαπραγμάτευση και όχι πόλεμος. Για τον ίδιο. Για τον ελληνικό λαό είναι πόλεμος. Πόλεμος κατά των κατακτητών...
Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί και την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και πιθανότατα θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger