Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

όλοι μαζί ΔΕΝ μπορούμε, παρέμβαση στο show Εθνικής Τράπεζας και ΣΚΑΪ

Δράση Ιωάννινα
To σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013, ύστερα από κάλεσμα της κατάληψης στέγης Σαχίνη 3, πλήθος συντρόφων/ισσών από τον ευρύτερο ελευθεριακό χώρο της πόλης βρεθήκαμε κυριολεκτικά απέναντι από το show που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ -στο κέντρο των Ιωαννίνων- κάτω από την κωδική ονομασία "όλοι μαζί για το παιδί". Το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό show αποτελεί μέρος της δράσης "όλοι μαζί μπορούμε", που από την αρχή της κρίσης έχει αναπτύξει ο ΣΚΑΪ, με σκοπό να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης. Το μενού του σημερινού show περιελάμβανε συλλογή παιχνιδιών (καινούριων ή μεταχειρισμένων) που ο ΣΚΑΪ και η Εθνική Τράπεζα θα μοίραζαν ύστερα σε άπορες οικογένειες.
 

 
Όμως, τόσο ο ΣΚΑΪ όσο και η Εθνική Τράπεζα, με τις πολιτικές που επιβάλλουν και προπαγανδίζουν, φέρουν ευθύνη που ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια πετιούνται στην ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία και την επισφάλεια. Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει άμεσα την κατάσχεση και πληστειριασμό των κατοικιών των γονιών αυτών των μικρών παιδιών, που σήμερα υποτίθεται ότι βοηθούσε. Τέλος -δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι- η Εθνική Τράπεζα έχει τα χέρια της βαμμένα από το αίμα των εκατοντάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία από τις εισπρακτικές εταιρίες που δουλεύουν για λογαριασμό των τραπεζών.
 
 
Το χαρωπό πνέυμα των καταναλωτικών χριστουγέννων, η φιγούρα του ξεφτιλισμένου δεν-υπάρχεις-αγιοβασίλη και η επίκληση στην παιδική αθωότητα, δεν είναι ικανά να συσκοτίσουν τις ταξικές αντιθέσεις ή να μετριάσουν το ταξικό μας μίσος για τους εκμετάλλευτες, καταπιεστές και εξουσιαστές μας.
 
 
 
 

Δε μας χώριζε απλά ένας δρόμος με τους τραπεζίτες, τους χαφιέδες τηλεμαϊντανούς των media και τα χαρωπά τους τσιράκια. Σήμερα το πρωϊ μας χώριζε -και θα συνεχίσει να μας χωρίζει για πάντα- μια άβυσσος αξιών, ιδανικών και πρακτικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ



Το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμαση σε pdf,  πατήστε  εδω

 αναδημοσίευση από  radio-i.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger