Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανακλήθηκε η άδεια τσιπουράδικου στην παραλία

Για αυθαίρετες κατασκευές κατά παράβαση της Κανονιστικής
Στην ανάκληση άδειας γνωστού παλιού τσιπουράδικου του Βόλου προχώρησε, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για μη απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στο πεζοδρόμιο, κατά παράβαση της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Βόλου. Ο καταστηματάρχης, από την πλευρά του, αναμένεται να ζητήσει προσωρινή διαταγή και να υποβάλει αίτηση αναστολής της απόφασης, ώστε να μην βάλει λουκέτο για την περίοδο των γιορτών.

Ενημερώνοντας το σώμα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος τόνισε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπάρχει το ζήτημα της καμινάδας ψυκτικού μηχανήματος, για το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία τακτοποίησης στην Πολεοδομία, ωστόσο, από τις αρχές Νοεμβρίου προέκυψε θέμα με τον χώρο του πεζοδρομίου, όπου τοποθετήθηκαν ξύλινα παραπετάσματα που αλλοιώνουν αισθητική - φυσιογνωμία, κατά παράβαση της Κανονιστικής, που αποτελούν λόγω αφαίρεσης άδειας. Σύμφωνα με ον Ν. Μόσχο, ο καταστηματάρχης κατεβάζει τέντα πάνω από τα ξύλινα πάνελ και ο χώρος του πεζοδρομίου γίνεται τοίχος.

«Πρόκειται για καναπέδες»
Ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία, τόνισε ότι η καμινάδα μεταφέρει μόνο καθαρό αέρα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης άδειας οικοδομής για κατασκευή εξώστη, όπου θα τοποθετηθούν οι κλιματιστικές ομάδες. Ήδη αφαιρέθηκαν τα κλιματιστικά για να μην υπάρχει πρόβλημα, ανέφερε.
Αναφερόμενος στην έκθεση αυτοψίας της υπηρεσίας για ξύλινα παραπετάσματα στην πρόσοψη του καταστήματος, ο δικηγόρος επισήμανε ότι πρόκειται για καναπέδες, που δεν είναι στερεωμένοι στο πεζοδρόμιο και έχουν ύψος 1,05 μ. «Καταθέσαμε ένσταση στην Πολεοδομία που δεν συζητήθηκε. Δεν είναι σταθερή και μόνιμη κατασκευή, μπορεί να αφαιρεθεί και να μετακινηθεί οποτεδήποτε», επισήμανε ο νομικός σύμβουλος, που ζήτησε αναβολή μέχρι να συζητηθεί η ένσταση στην Πολεοδομία. Μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες ια να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Τεχνάσματα για αθέμιτο ανταγωνισμό
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Δερβένης τόνισε ότι τοποθετήσεις σαν του νομικού συμβούλου προσβάλουν τη νοημοσύνη των μελών της επιτροπής.
«Το θέμα είναι προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την όψη της παραλίας από κάθε είδους κατασκευές που κλείνουν την πρόταση. Οτιδήποτε άλλο εκ μέρους των καταστηματαρχών, για να κλείσει η πρόσοψη, είναι τεχνάσματα. Ότι άλλο και να λέμε είναι εμπαιγμός», τόνισε. Εκτίμησε δε ότι η πραγματικότητα είναι ότι κατεβαίνει το νάιλον ρολό και η τέντα ια να γίνει κλειστός ο εξωτερικός χώρος και ο κλιματισμός χρειάζεται για αερισμό.
«Δεν επιτρέπεται να παρανομεί ένα ιστορικό τσιπουράδικο γιατί έχει ένα προνόμιο παραπάνω από τα άλλα. Ισχύουν οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Να δεσμευτεί ότι θα αφαιρέσει άμεσα τα έπιπλα και θα συμμορφωθεί με την Κανονιστική, αλλιώς θα εφαρμοστεί ο νόμος», ανέφερε ο Δημ. Δερβένης.

Ανάκληση της άδειας
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος ης Ε.Π.Ζ. Νίκος Μόσχος τόνισε ότι η κανονιστική απόφαση είναι σαφέστατη και δεν χωράει η παραμικρή παρερμηνεία.
Επιτέθηκε δε κατά του καταστηματάρχη λέγοντας ότι «πέρυσι υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θα συμμορφωθεί και θα ξηλώσει τις παράνομες κατασκευές και φέτος, με τα πρώτα κρύα, είναι ο πρώτος που έκανε την κατασκευή και τον μιμήθηκαν και άλλοι», τόνισε ο Νικ. Μόσχος. Υπογράμμισε δε ότι ο καταστηματάρχης είναι υπότροπος για παραβιάσεις της Κανονιστικής, δεν τακτοποίησε ούτε την πρώτη παράβαση και τόνισε ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας είναι μονόδρομος και σύμφωνα με εισήγηση της υπηρεσίας.
Τελικά η επιτροπή ανακάλεσε ομόφωνα την άδεια λειτουργίας του τσιπουράδικου, με τον Γιάννη Μολοχίδη, που όμως δεν έχει δικαίωμα ψήφου, να τάσσεται κατά.

Δεν θα κλείσει η Κουμουνδούρου
Αρνητικά απάντησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο αίτημα καταστηματαρχών της Κουμουνδούρου, να κλείσει η Κουμουνδούρου, από την 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη Δημητριάδος από σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, από 11 π.μ. - 2 μ.μ. και από 6-9 το βράδυ, για διενέργεια εκδηλώσεων (Άγιος Βασίλης, ξυλοπόδαρος, face painting κλπ.) και προς αποφυγή ατυχημάτων.
Η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η οδός Κουμουνδούρου, απ’ όπου διέρχονται τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, δεν θα κλείνει στη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger