Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εφοριακοί ξέχασαν να δηλώσουν βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και εμβάσματα...

Τι εντόπισαν οι έλεγχοι «πόθεν έσχες» σε 93 στελέχη εφοριών
«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι «πόθεν έσχες» του υπουργείου Οικονομικών σε 93 στελέχη εφοριών. Αρκετοί από τους παραπάνω εφοριακούς είχαν... ξεχάσει να δηλώσουν πολυτελή αυτοκίνητα, βίλες και εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε έναν υπάλληλο μεγάλης εφορίας των Αθηνών βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 380.000 ευρώ. Ενας άλλος δεν είχε δηλώσει την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας 161.000 ευρώ...

Οι περισσότεροι σπεύδουν τώρα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να καλύψουν τις αγορές που έκαναν ή τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Οι παραλείψεις, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προκαλούν και αφήνουν υπόνοιες όχι απλά για φοροδιαφυγή αλλά και για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Το υπουργείο ανέφερε χθες ότι ελέγχθησαν 44 προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος Ελέγχου και 49 ελεγκτές-υπάλληλοι.
Πρόκειται στην πλειονότητά τους για υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις. Στόχος των ελέγχων είναι η αυτοκάθαρση του υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη διοίκηση.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τις τράπεζες ζήτησε την κατά προτεραιότητα απάντηση στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου, για τη χορήγηση στοιχείων των προσώπων που ελέγχονται, όποτε κι αν αυτά υποβάλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger