Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η ΤΕ.ΝΑ ανακηρύχθηκε ο πλειοδότης για το Ξενία Σκιάθου


Τη βελτιωμένη προσφορά, κατά 30%, της εταιρείας ΤΕ.ΝΑ (Τεχνική Ναθαηλίδη) ύψους 2,628 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου αποδέχθηκε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και την ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότρια του διαγωνισμού.

Το Ξενία Σκιάθου, σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κτίστηκε το 1963 στην περιοχή Κουκουναριές και είναι εμβαδού 2.550 τετραγωνικών μέτρων, παραμένει ανενεργό και εγκαταλελειμμένο από το 2000, ενώ έχει χαρακτηριστεί μερικώς διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος.

Όπως προσθέτει το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση θα έχει σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη, αφού αναμένεται να υλοποιηθεί επένδυση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού της Σκιάθου, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά στην πλειοδότρια εταιρεία για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου, την ΤΕ.ΝΑ ΑΤΕΒΕ, πρόκειται για κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων και έχει έδρα την Πτολεμαΐδα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Ξενία Σκιάθου προσφορές είχαν υποβάλλει, μαζί την ΤΕ.ΝΑ, τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger