Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σποράδες Με έναν οδηγό το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου


Με έναν οδηγό το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου«Φυλλορροούν» οι οδηγοί των ασθενοφόρων στη Σκιάθο. Απογυμνωμένο το Κέντρο Υγείας, από το Γενάρη θα καλύπτεται κανονικά μόνο μία βάρδια, εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Με έναν οδηγό για τις διακομιδές ασθενών κινδυνεύει να παραμείνει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς οι δύο από τους τρεις οδηγούς καταθέτουν χαρτιά συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας έχει ενημερώσει σχετικά τόσο το Νοσοκομείο Βόλου όσο και τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για το θέμα, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στο νησί.

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ ήδη θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που είχε γίνει και αφορά στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού,  προκειμένου να καλύψει συγκεκριμένα κενά σε καίρια πόστα. Για τη Μαγνησία έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη  4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, 4 νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο Βόλου και ενός διοικητικού υπαλλήλου, καθώς και δύο χειριστών ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.
Παρά το γεγονός ότι  ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μοριοδότησης από τον ΑΣΕΠ για το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, ωστόσο οι προσλήψεις δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν ακόμη, καθώς αναμένονται ενστάσεις.
 Οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί τον προηγούμενο Μάιο είναι 70 συνολικά για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και χθες αναρτήθηκαν τα μόρια που αφορούν ανά κατηγορία τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στην προκήρυξη.
 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις που ήδη άρχισαν να κατατίθενται προκαλούν μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την πρόσληψη του προσωπικού. Μάλιστα η 5η ΥΠΕ έχει γίνει αποδέκτης αρκετών διαμαρτυριών από τους ενδιαφερόμενους, που βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», περιμένοντας να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες και να πιάσουν δουλειά.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάλογες καθυστερήσεις διαπιστώνονται και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες όπως π.χ. στην Αθήνα και στην 3η ΥΠΕ που επίσης έγιναν πολλές ενστάσεις, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε από το Σεπτέμβριο και ακόμη οι προσλήψεις δεν έχουν  ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger