Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


«Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…»
Μόνο ως απύθμενη υποκρισία και εμπαιγμός απέναντι σε μία χειμαζόμενη κοινωνία μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση ότι στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία είχε στο επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα.
Στον απόηχο του τραγικού χαμού της 13χρονης Σάρας από τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση σπεύδει να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχει για την άγρια ταξική πολιτική που εφαρμόζει αλλά και να αποκρύψει την πραγματική στόχευση που είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άλλες προωθούμενες συμβάσεις στο χώρο της ενέργειας.


Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης την Παρασκευή στην Αθήνα του γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Όπως είπε η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Οι τοπικές αρχές καλούνται να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των ΔΕΠΑ και ΓΚΑΖΠΡΟΜ για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger