Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σποράδες Αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου τους Γλώσσας Σκοπέλου


Αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου τους Την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του σχολείου τους από εξαθέσιο σε τετραθέσιο, εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου. 
Οι γονείς επισημαίνουν ότι πριν την απόφαση για αναπροσαρμογή της οργανικότητας του σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν έλαβε υπόψη της τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής περιοχής.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου, έγινε εξαθέσιο πριν από μερικά χρόνια, μετά από τη συγχώνευση με το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο του Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου, με στόχο την ίδρυση ενός επαρκώς επανδρωμένου εξαθέσιου σχολείου που θα κάλυπτε τις ανάγκες των μαθητών.

«Αυτή τη στιγμή στη Γλώσσα Σκοπέλου λειτουργεί το ένα και μοναδικό 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Όσο και να θέλουμε να εθελοτυφλήσουμε, τα παιδιά μας στερούνται τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών στην Παιδεία, από τη στιγμή που ούτε δεύτερη γλώσσα διδάσκονται, ούτε υπολογιστές, μουσική, εικαστικά κ.τ.λ., εφόδια που πλέον είναι απαραίτητα για τη ζωή τους. Και όσοι ακόμα έχουν μία σχετική οικονομική άνεση, (είναι πολύ λίγοι αυτοί), δεν μπορούν να στραφούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, διότι δεν υπάρχουν!», επισημαίνουν οι γονείς.
Τονίζουν δε, ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία του Δημοτολογίου Σκοπέλου, αναμένεται αύξηση του μαθητικού πληθυσμού τα επόμενα σχολικά έτη. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 2008 και 2011 ανέρχεται στα 72. Υπάρχει ακόμη κι ένας αριθμός αλλοδαπών παιδιών τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στο Δήμο και τα οποία θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των μαθητών.
Προσθέτουν επίσης ότι φέτος υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών στα προνήπια και τα νήπια, που σημαίνει ότι το 2014 - 2015 θα φοιτούν πολλοί μαθητές στην πρώτη δημοτικού. «Ακόμα κι αν το σχολείο μας παρουσιάζει μικρό αριθμό μαθητών που πιθανόν να μη δικαιολογεί τη λειτουργία του ως εξαθέσιο, τις επόμενες χρονιές θα έχουμε περισσότερα παιδιά», εξηγούν οι γονείς.
«Υπογραμμίζουμε την απόλυτη ανάγκη για διατήρηση της οργανικότητάς του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας ως εξαθέσιου και η οποιαδήποτε αλλαγή και ουσιαστικά υποβάθμιση του σχολείου μας, μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα πολυπληθή τμήματα των προηγούμενων δεκαετιών ούτε σε συνδιδασκαλία. Η αναδιάρθρωση των Σχολείων δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο με οικονομικά κριτήρια, αλλά και με παιδαγωγικά κριτήρια», καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger